Majorica demana als treballadors que comprin joies i loteria sense cobrar

El que ha aixecat un enorme malestar entre la plantilla a Manacor

 

L’esperpèntica situació de Majorica arriba per moments a situacions tragicòmiques. Embarcada en un concurs de creditors aprovat ara fa una setmana “després d’una caiguda del 75% de les vendes a més de 70 països”, la perlera intenta ara que els seus propis treballadors (afectats per ERTEs i que en la majoria de casos encara no han cobrat un cèntim des de l’inici de la crisi sanitària i el tancament de la fàbrica a Manacor) comprin joies de l’empresa a fi de llevar-se estoc de damunt.

Una tàctica que ja ha aixecat un enorme malestar entre els aproximadament 160 treballadors de Majorica a l’ex ciutat de les perles, que no entenen com els responsables tenen barra fins a darrera hora i amb la situació que estan patint, de demanar-lis que comprin joies d’altres col·leccions… això sí, amb descompte d’empleat.

En un correu enviat als treballadors, l’empresa els ‘convida’ a realitzar ‘compres personals’ i els dóna dues opcions: la primera dirigida als pocs que ja perceben part de la nómina (un 50% de la passada del mes d’octubre), als quals se’ls hi descomptarà del propi sou. I la segona possibilitat per aquell personal suspès i sense nòmina, mitjançant una transfarència per l’import d’allò comprat a la compta de Majorica SA.

Així mateix i per si això no fos suficient càstig, en un altre mail se’ls facilita el número de l’empresa per jugar a la Loteria de Nadal. Un dècim que evidentment no els regalen, sino que poden comprar seguint unes senzilles instruccions online. Uns oferiments que la plantilla no ha rebut amb il·lusió, sino tot el contrari.

Per altra banda i un cop aprovat com dèiem el concurs de creditors, el jutge encarregat ja ha anomenat al castellonenc Fernando Martínez Sanz com a l’administrador concursal encarregat de dur a bon port la reestructuració econòmica de la perlera, sanejar els comptes i tractar de facilitar així la venda de Majorica, redimensionada a nivell local. El procediment podria estar llest en un periode d’uns tres mesos.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad