L’ambulatori passa de 30 a només 2 positus diaris per Covid

El que podria obrir la porta a un escurçament del desconfinament

 

La consellera de Salut, Patricia Gómez; la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font; la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, i el batle del municipi, Miquel Oliver, s’han reunit avui a l’Ajuntament per tal d’avaluar la situació epidemiològica del nucli urbà de Manacor. Aquestes mesures específiques, que varen començar el 28 d’octubre i s’han prorrogat fins al 26 de novembre, inclouen el tancament perimetral i les restriccions de mobilitat nocturna.

La consellera i la directora general han aportat al batle noves dades del centre de salut de Sa Torre, on el nombre de casos diaris nous s’ha reduït de manera dràstica, i han passat de 30 positius el dia 28 d’octubre a 2 casos el dia 15 de novembre, i on la incidència acumulada a 14 dies (IA14) s’ha reduït a la meitat.

Concretament a la zona bàsica de sa Torre-Manacor, el 2 de novembre, l’IA14 va assolir un màxim de 1.054 casos per 100.000 habitants i quadruplicava la xifra per al conjunt de les Illes Balears, que era de 258. En canvi, el 15 de novembre, s’havia reduït a la meitat i era de 525,18 (256,7 a les Illes Balears).

Quant a la taxa de positivitat a 7 dies, també ha baixat del 24,36 % el dia 28 d’octubre (Illes Balears, 7,38 %) a 8,4 % el dia 15 de novembre (6,12 % a les Balears).

Per al conjunt del municipi, l’IA14 s’ha reduït de 687 el 28 d’octubre a 497,6 el 15 de novembre. També ha baixat de manera notable la taxa de positivitat a 7 dies i ha passat del 21 % el 28 d’octubre al 7,8 % el 15 de novembre. Pel que fa als casos nous diaris s’ha registrat un descens dràstic i ha passat de 35 el 28 d’octubre a 2 el 15 de novembre.

Cribratges entre diferents col·lectius

Cal recordar que les mesures per limitar la mobilitat i contribuir a minimitzar la propagació de la COVID-19 han anat acompanyades d’altres iniciatives com són la informació a la població i la posada en marxa de dos cribratges poblacionals.

El 31 d’octubre es va iniciar un primer cribratge en el nucli urbà de Manacor per saber la incidència de la COVID-19 en el col·lectiu de residents d’entre 15 i 45 anys i també entre el personal docent d’entre 25 i 45 anys. De les 2.069 PCR que s’han fet en aquest cribratge, un 3,26 % (68 persones) ha donat positiu.

El 14 de novembre va començar un segon cribratge. En aquesta ocasió es fan PCR a persones cuidadores de gent gran i persones discapacitades, a treballadors de comerços (botigues d’alimentació, carnisseries, perruqueries, barberies…), empleats de bars i restaurants, i treballadors del camp i de la construcció.

Les persones interessades poden demanar cita prèvia en el 900 100 971 (operatiu de dilluns a diumenge, de 9.00 a 20.00 h).

La Conselleria de Salut i Consum fa un seguiment diari dels indicadors principals per tal de poder planificar mesures adequades i proporcionades, dirigides a frenar la propagació del coronavirus.

En aquests moments, cal continuar treballant per millorar la situació ja que els indicadors, tot i que milloren, es troben molt per sobre dels que l’European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) estableix per definir un territori en situació de risc (60 casos per 100.000 habitants en 14 dies i una taxa del 3 %).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad