Comença l’habilitació de terrasses pels bars i restaurants que no en tenien

L’Ajuntament valora que la col·locació de taules i cadires no suposi un obstacle a la circulació de les persones

 

L’Ajuntament ja ha atès tres de les peticions de negocis de restauració que no tenen terrassa i avui migdia ja s’han començat a habilitar els espais per a poder posar taules i cadires damunt la via pública. Una vegada la Policia Local ha fet l’informe pertinent pel que fa a la circulació, el personal de la brigada municipal ja ha començat a posar les tanques perquè els negocis que no disposen de terrassa puguin ocupar part de la via pública.

De moment, sis negocis que no tenen terrassa han sol·licitat a l’Ajuntament poder-ne tenir, després que aquest dimecres la Conselleria de Salut va autoritzar l’Ajuntament de Manacor a permetre la instal·lació de terrasses a la via pública per a aquells negocis de restauració que només compten amb taules i cadires a l’interior.

L’Ajuntament de Manacor fa un esforç per donar agilitat a aquestes peticions, que s’han de fer via instància. També es valora que la instal·lació de terrasses a la via pública no suposi un obstacle a la circulació de les persones.

La resolució de la consellera de Salut i Consum d’11 de novembre de 2020 per la qual s’estableixen mesures de contenció de la COVID-19 complementàries de l’Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020, que va aprovar el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, i que seran aplicables als nuclis de població del terme municipal de Manacor afectats pel Decret 11/2020, de 28 d’octubre, de la presidenta de les Illes Balears, mentre aquest Decret de la presidenta i les seves pròrrogues siguin efectives, estableix que “l’autoritat municipal, sempre que el transit rodat no es vegi impossibilitat, podrà autoritzar l’ocupació de via pública destinada al transit rodat o estacionament de vehicles, immediatament adjacent a les terrasses o façana dels locals destinats a restaurants, bars o cafeteries, per a la seva ocupació provisional amb taules, com terrassa d’aquests locals.

En cap cas la suma de les places de les terrasses o dels espais exteriors ocupats ordinàriament pel local i les autoritzades provisionalment podrà excedir de l’aforament ordinari de la terrassa del local, o en el cas que aquest no disposes ordinàriament de terrassa, del 50 % de l’aforament ordinari autoritzat del local. Aquestes places provisionals de terrassa resten sotmeses a les mateixes regles de disposició, màxim d’ocupació de taules i distàncies que les places ordinàries”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad