Comença l’habilitació de terrasses pels bars i restaurants que no en tenien

L’Ajuntament valora que la col·locació de taules i cadires no suposi un obstacle a la circulació de les persones

 

L’Ajuntament ja ha atès tres de les peticions de negocis de restauració que no tenen terrassa i avui migdia ja s’han començat a habilitar els espais per a poder posar taules i cadires damunt la via pública. Una vegada la Policia Local ha fet l’informe pertinent pel que fa a la circulació, el personal de la brigada municipal ja ha començat a posar les tanques perquè els negocis que no disposen de terrassa puguin ocupar part de la via pública.

De moment, sis negocis que no tenen terrassa han sol·licitat a l’Ajuntament poder-ne tenir, després que aquest dimecres la Conselleria de Salut va autoritzar l’Ajuntament de Manacor a permetre la instal·lació de terrasses a la via pública per a aquells negocis de restauració que només compten amb taules i cadires a l’interior.

L’Ajuntament de Manacor fa un esforç per donar agilitat a aquestes peticions, que s’han de fer via instància. També es valora que la instal·lació de terrasses a la via pública no suposi un obstacle a la circulació de les persones.

La resolució de la consellera de Salut i Consum d’11 de novembre de 2020 per la qual s’estableixen mesures de contenció de la COVID-19 complementàries de l’Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2020, que va aprovar el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, i que seran aplicables als nuclis de població del terme municipal de Manacor afectats pel Decret 11/2020, de 28 d’octubre, de la presidenta de les Illes Balears, mentre aquest Decret de la presidenta i les seves pròrrogues siguin efectives, estableix que “l’autoritat municipal, sempre que el transit rodat no es vegi impossibilitat, podrà autoritzar l’ocupació de via pública destinada al transit rodat o estacionament de vehicles, immediatament adjacent a les terrasses o façana dels locals destinats a restaurants, bars o cafeteries, per a la seva ocupació provisional amb taules, com terrassa d’aquests locals.

En cap cas la suma de les places de les terrasses o dels espais exteriors ocupats ordinàriament pel local i les autoritzades provisionalment podrà excedir de l’aforament ordinari de la terrassa del local, o en el cas que aquest no disposes ordinàriament de terrassa, del 50 % de l’aforament ordinari autoritzat del local. Aquestes places provisionals de terrassa resten sotmeses a les mateixes regles de disposició, màxim d’ocupació de taules i distàncies que les places ordinàries”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad