El Govern podria desconfinar Manacor abans d’hora si l’evolució és positiva

Si hi ha un descens notable de la corba d’infectats per Covid al nucli urbà

 

El Govern, a través de la conselleria de Salut, ha trasmès a l’ajuntament de Manacor la possibilitat d’aixecar el confinament perimetral del nucli urbà de Manacor abans de la data prevista, si l’evolució de les dades de contagis per Covid és satisfactòria. El que significaria que la ciutat podria tornar a la ‘normalitat’ abans de les dues setmanes de pròrroga decretades a partir d’avui.

Aquest ha estat uns dels missatges que ha volgut transmetre avui migdia l’equip de govern municipal, davant les noves mesures decretades per Salut i que obliguen de nou a tot el poble a no poder sortir dels seus límits sense una causa justificada. Pel que fa a les dades epidemiològiques, cal recordar que aquestes mostren que si bé el dia 28 d’octubre la incidència acumulada a 14 dies era de 662 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat era del 17,5 %, el dia 9 de novembre els indicadors havien baixat. Concretament, l’IA14 era de 572 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat, del 5 %.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha volgut també fer un incís en les conseqüències econòmiques negatives que una pròrroga com aquesta suposarà als comerços i autònoms del nucli, arrossegades des de finals del mes passat. I ha demanat més col·laboració per part de les administracions autonòmiques, tan a l’hora de controlar els accessos perimetrals com quan arribi el moment d’ajudar econòmicament a tots els afectats.

El Govern prorroga el confinament i endureix els horaris de mobilitat

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad