El Govern prorroga el confinament i endureix els horaris de mobilitat

Tot i que la taxa de positivitat ha baixat del 17,5 fins el 5%

 

El Govern ha anunciat la prórroga del confinament perimetral de Manacor fins el 26 de novembre (dues setmanes més) tot i la baixada de la taxa les darreres setmanes. A més s’endureixen les restriccions de mobilitat, les quals s’amplien. Enlloc de començar a les 24.00 ho faran a les 22.00 hores i s’estendran fins les 06.00 hores. D’altra banda, mitjançant resolució de la consellera de Salut i Consum, es permet a l’ajuntament autoritzar l’ocupació de la via pública per part dels establiments de restauració. El decret i la resolució es publiquen i entren en vigor demà dijous, 12 de novembre.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, aquestes mostren que si bé el dia 28 d’octubre la incidència acumulada a 14 dies era de 662 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat era del 17,5 %, el dia 9 de novembre els indicadors havien baixat. Concretament, l’IA14 era de 572 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat, del 5 %.

Per continuar en aquesta línia de descens, el Govern considera adequat prorrogar aquesta situació de confinament perimetral i de limitació de moviment en horari nocturn mitjançant un Decret de la presidenta de les Illes Balears.

L’ajuntament podrà autoritzar l’increment de l’ocupació de la via pública per part dels establiments de restauració

Així mateix, la Conselleria de Salut ha dictat una resolució que afecta principalment els establiments de restauració, per als quals encara es mantenen diverses restriccions però que, amb permís municipal, podran ocupar la via púbica.

Concretament, es manté la prohibició del servei de restauració en espais interiors, excepte per a l’activitat de menjar per endur-se (take away).

En els espais exteriors, també es manté que els establiments que exerceixin l’activitat de restaurant o de bar cafeteria han de limitar la capacitat al 50 %. A més, la disposició física de les taules o agrupacions de taules ha de garantir el manteniment de la distància de seguretat interpersonal d’un metre i mig; l’ocupació màxima és de sis persones per taula o agrupació de taules. No es permet el consum a la barra. Igualment, tots els establiments de restauració (restaurants i bars cafeteria) tenen com a hora màxima de tancament les 22.00 h.

Ara bé, malgrat l’anterior, l’autoritat municipal, sempre que el transit rodat no es vegi impossibilitat,  podrà autoritzar l’ocupació  de via pública destinada al transit rodat o estacionament de vehicles, immediatament adjacent a les terrasses o façana dels locals destinats a restaurants, bars o cafeteries, per a la seva ocupació  provisional amb taules, com terrassa d’aquests locals.

En cap cas la suma de les places de les terrasses o dels espais exteriors ocupats ordinàriament pel local  i les autoritzades provisionalment podrà excedir de l’aforament ordinari de la terrassa del local, o en el cas que aquest no disposes ordinàriament de terrassa, del 50 % de l’aforament ordinari autoritzat del local. Aquestes places provisionals de terrassa resten sotmeses a les mateixes regles de disposició, màxim d’ocupació de taules i distàncies que les places ordinàries.

Les mesures de la resolució seran efectives a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i es mantindran mentre sigui vigent el decret.

L’Ajuntament demana oficialment que no es prorrogui el confinament

Les festes de Halloween disparen els positius i Salut vol tancar 15 dies més

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad