Les festes de Halloween disparen els positius i Salut vol tancar 15 dies més

Porto Cristo quadriplica en quinze dies els casos de covid confirmats per PCR

 

L’anunci d’una prórroga de 15 dies més del tancament perimetral de Manacor nucli pot ser una realitat durant les properes hores. Les xifres, pitjors que ara fa dues setmanes, no auguren res bò, i més tenint el compte el rebrot observat per la conselleria de Salut els dies posteriors a Halloween, on se suposa que les festes clandestines han propiciat que les taxes s’hagin disparat, sobretot a determinades zones de la ciutat i a Porto Cristo.

De fet avui el Govern ha fet pública una nota en la que demana al nucli costaner que extremi les precaucions, el que pot ser un preludi d’un altre confinament perimetral en els propers dies. I és que en aquests moments la taxa per cada 100.000 habitants és de 649 positius per Covid-19 al nucli urbà de Manacor i de 460 a Porto Cristo, uns números inassumibles, molt superiors als 430 i 120 de les dues poblacions en els dies previs al confinament manacorí.

Per la seva part, el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat que han enviat una carta a la conselleria de Salut demanant que, en cas d’una prórroga, es canvii el tancament perimetral “que a part de no ser especialment efectiu ha creat una estigmatització de la ciutat” per una vigilància més exhaustiva del cumpliment de les mesures sanitàries a dins de la trama urbana. “És impossible controlar les 18 entrades i sortides i el tren sense ajuda”, ha recordat avui migdia.

“El confinament és insuficient si no va acompanyat d’altres restriccions”

Els vuit llits d’UCI reservats per la Covid ja estan plens

Miquel Oliver: “No podíem continuar amb un ritme de 40 positius al dia”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad