El PP proposa tallar carrers per instal·lar terrasses de bars i restaurants

Considera que els primers deu dies de tancament perimetral han estat una pèrdua de temps, “els recursos s’han de destinar a controlar els positius i els focus”

 

El Partit Popular de Manacor demana a l’equip de govern municipal que posi en marxa ja un estudi de mobilitat per tal d’afavorir el tancament, total o parcial, de determinades vies i així permetre que els bars i restaurants que ho desitgin hi puguin instal·lar taules i cadires.

“Quan es començà a parlar del confinament perimetral de Manacor, des del Partit Popular, tot i dubtar de la manca de lideratge de l’equip de govern en general i del batle Oliver en concret, vam optar per confiar en la seva gestió”. “Que els recursos propis de l’Ajuntament reforçats amb la presència de la Policía Nacional no són suficients per mantenir el perímetre com cal, se sabia del primer dia. Comptar amb la col·laboració de l’UME hauria estat imprescindible per què aquest confinament no hagués estat la pèrdua de temps, energia i economia que ha suposat per a la majoria de manacorins i manacorines. Desconeixem si el batle Oliver va requerir la seva presència a Manacor”, ha explicat el partit liderat per Maria Antònia Sansó.

“Creiem que els recursos s’han de centrar en controlar els positius, sobretot els que poden suposar un focus, i no tant en tancar la ciutat. A més, s’han de reforçar els recursos sanitaris mentre duri l’alarma a Manacor, i destinar majors dotacions econòmiques a ajudes finalistes que acabin essent reals”.

Ajudes reals

Sansó considera que “davant els mals resultats evidents de l’equip de govern en la gestió de la pandèmia en aquests darrers deu dies, en que el batle Oliver només ha donat titulars però poca feina efectiva, ens veiem en l’obligació de cercar solucions reals als problemes dels nostres botiguers, autònoms i restauradors. Des del Partit Popular de Manacor exigim a l’equip de govern que posi en marxa ja un estudi de mobilitat per tal d’afavorir el tancament, total o parcial, de determinades vies i així permetre que els bars i restaurants que ho desitgin hi puguin instal·lar taules i cadires”.

“Malauradament, la situació per la COVID-19 no millorarà en les pròximes setmanes. Les festes de Nadal no seran com les havíem viscut fins ara, per tant, es fa extremadament urgent començar a actuar amb anticipació per intentar minimitzar els efectes econòmics de la pandèmia. L’estudi de mobilitat ha de permetre l’ocupació de la via pública per part dels sectors empresarials que ho requereixin mentre duri la pandèmia i els seus efectes”.

“Proposem per tant, el tancament de vies per afavorir la instal·lació de taules i cadires, a més de realitzar un anàlisi que permeti posar envelats per fer front a les baixes temperatures. El Consistori ha d’ajudar econòmicament els bars i restaurants que ho desitgin en el muntatge de carpes, i permetre així que l’activitat restauradora segueixi amb total seguretat sanitària”.

El PP local explica que pren d’exemple “la mesura impulsada ja en el mes de maig per l’Ajuntament de Barcelona en que es permet que les terrasses de bar guanyin espai a la calçada, a més, des del consistori barceloní faciliten que tots els establiments que ho desitgin puguin tenir terrassa”.

Valoració bonus

“Des del Partit Popular de Manacor aplaudim les noves mesures anunciades avui per l’equip de govern manacorí que suposen dos bonus de 10 euros per a cada major d’edat empadronat a Manacor. Confiem en que es faci un control exhaustiu d’elles. Tant en el repartiment com a l’hora de reemborsar la quantitat als establiments que disposin de bonus en el seu calaix. Quant als 300.000 euros d’ajuda a la restauració, els considerem insuficients i ens remetem a la nostra proposta anterior d’aplicar un mètode semblant al de la ciutat de Barcelona. Requerim valentia per part de l’equip de govern a l’hora de prendre decisions. Els instem a anar per davant el problema i no conformar-se amb mesures que arriben tard i malament”, conclou el partit.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad