Cada manacorí tindrà 20 euros per gastar als comerços locals

L’Ajuntament de Manacor injectarà 1,1 milions d’euros als empresaris i autònoms afectats per la Covid-19 i cada veïnat del municipi major d’edat disposarà de dos vals de 10 euros

 

L’Ajuntament de Manacor ha aprovat una injecció d’1,1 milions d’euros per als empresaris i autònoms afectats per la difícil situació econòmica derivada de les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia de Covid-19. «Són dies molt complicats i marcats per la urgència. La urgència sanitària però també econòmica. Manacor no es pot permetre que la seva activitat econòmica s’aturi, i per això l’Ajuntament de Manacor ha aprovat una injecció d’1,1 milions d’euros per als empresaris i autònoms locals», ha anunciat el batle de Manacor, Miquel Oliver, aquest dimarts.

La injecció econòmica té l’objectiu de dinamitzar l’economia del municipi en un moment especialment difícil i es divideixen en dues categories. D’una banda, es destinaran 800.000 euros en vals de 10 euros per a què es gastin en establiments de tot el municipi, amb l’objectiu d’incentivar el consum local. Per altra banda, es destinaran 300.000 euros en concepte d’ajuts directes als negocis de restauració afectats pel confinament perimetral de la ciutat de Manacor, on recordem que només han pogut obrir les terrasses.

Pel que fa als vals de consum per valor de 800.000 euros, els destinataris són persones majors de 18 anys residents al municipi de Manacor, per a gastar a petites i mitjanes empreses amb domicili fiscal i comercial a Manacor. Els vals es podran gastar als comerços, negocis de restauració i de serveis personals que s’adhereixin a la campanya.

Actualment el departament de Desenvolupament Local està fent feina en una plataforma electrònica on els ciutadans introdueixin el DNI i es puguin descarregar un màxim de dos vals de 10 euros per persona (a partir del mes de desembre) per fer servir a totes les empreses que s’hagin volgut adherir a la iniciativa. S’establiran els mecanismes per garantir que es compleixi aquest límit per persona, ha explicat la tinent de batle, Núria Hinojosa. A més, els comerços i negocis adherits a aquesta iniciativa comptaran amb un distintiu.

Una vegada s’hagin consumit, el negoci pertinent durà els vals a l’Ajuntament per a què siguin validats i se’ls abonarà la quantitat corresponent. Pel que fa a la periodicitat per fer aquests abonaments, Hinojosa ha puntualitzat que es farà de manera que els establiments no hagin d’avançar grans quantitats, ja que el moment no ho permet.

Pel que fa a la línia d’ajuts directes a bars i restaurants, en aquest cas s’hi destinaran 300.000 euros i hi podran accedir els negocis de restauració que han quedat inclosos dins el perímetre marcat pel decret 11/2020 de 28 d’octubre de mesures temporals i excepcionals per raó de salut pública.

En aquest cas, hi haurà dues opcions: ajuts per a bars i restaurants que no tenen terrassa, i ajuts per a bars i restaurants amb terrassa. El delegat de Serveis Generals i Activitats, Carles Grimalt, ha assegurat que els titulars dels negocis podran aportar una declaració responsable, amb l’objectiu «d’evitar l’excés de paperassa».

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat que es fa feina amb l’objectiu que les mesures puguin ser efectives el mes que ve i ha assegurat que aquesta iniciativa s’ha de tirar endavant perquè «perquè no podem ni volem renunciar al Manacor que coneixem. Un Manacor viu, amb un teixit comercial i de restauració propi d’una capital de comarca. Com a poble no ens podem permetre començar a veure negocis que baixin la barrera. Volem un municipi ric en oferta gastronòmica, en oferta comercial i que sigui el reflex de la seva societat: divers i actiu».

Aquesta injecció d’1,1 milions d’euros se suma a la línia d’ajuts aprovada el passat mes de setembre per valor de 380.000 euros per a negocis i professionals de Manacor afectats econòmicament per la Covid19,. En total l’Ajuntament haurà destinat 1.480.000 euros als empresaris i autònoms de Manacor i espera poder prorrogar aquestes iniciatives si és necessari.

«El confinament perimetral de Manacor ha estat ploure damunt banyat. No posam en dubte la necessitat de posar mesures per fer front a la pandèmia, però això no treu que no puguem ser crítics amb com s’han duit a terme», ha conclòs Oliver.

Pimem Manacor demana que per Nadal es compri a comerços locals

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad