Els directius de Majorica cobren extres abans que l’empresa entri en concurs

Els cinc alts càrrecs aprofiten per cobrar bonus de productivitat de 2019

 

L’enèsima crisi de Perlas Majorica continua cremant episodis a cada qual més preocupant. Si fa dues setmanes aquesta revista avançava la presentació d’un concurs de creditors per part de l’empresa com a solució per afrontar les grans pèrdues acumulades, avui sabem que els cinc directius de la perlera ja han cobrat tots els bonus de productivitat pendents, mentre la majoria de treballadors duen sense cobrar un cèntim des de fa mig any.

Així ho va comunicar divendres el Comité que agrupa la fàbrica de Manacor, les tendes i les seccions de Barcelona, en una carta s’explica als treballadors que ja s’ha iniciat oficialment el concurs de creditors i el calendari per dur-ho endavant. Així mateix el comité d’empresa ha demanat al de direcció la sol·licitud presentada als jutjats i el pla de viabilitat, cosa que de moment ha estat denegada.

Els directius han cobrat els bonus de productivitat de l’any 2019 durant els mesos passats (una xifra total que no ha estat facilitada), tot i la nefasta situació econòmica de Majorica, sumida en una crisi interna molt abans que esclatés la pandèmia global pel coronavirus, el que ha molestat i molt als treballadors (169 d’ells a Manacor) que encara pateixen l’Expedient de Regulació Temporal (ERTE) i que no cobren cap tipus de nònima en aquests moments.

Els qui sí que han aconseguit el 50% de la seva nòmina del passat mes d’octubre ha estat el personal desafectat per l’expedient que va començar a fer feina per dies aquest passat estiu a fi d’intentar gestionar l’estoc pendent i resoldre problemes administratius i de noves col·leccions que, evidentent, ara estan a l’aire a l’espera de saber què passarà amb la perlera.

Almanco fins a la presentació del concurs Majorica tenia una estructura de fins a cinc directors (de fàbrica, finançer, de tendes, d’operacions i un director general per damunt ells, el francès Didier Grupposo). Un organigrama que va demanar entrar a fer feina aquest juliol ja amb el 100% del seu sou; una xifra que, donades les pressions i circumstàncies es va rebaixar fins el 40%.

Majorica presenta un concurs de creditors i es posa a la venda

Majorica cerca comprador entre famílies espanyoles

La difícil situació de Majorica: amb problemes econòmics i sense data per tornar a produïr

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad