Més de 3.300 persones han visitat el cementiri aquests dies

El dia de Tots Sants, amb 378 visitants, va ser el que va registrar menys afluència

 

Un total de 3.328 persones han visitat el cementiri de Son Coletes de Manacor entre dijous 29 d’octubre i dilluns 2 de novembre. L’Ajuntament de Manacor havia fet una crida a la població perquè s’espaiassin les visites al recinte més enllà del dia de Tots Sants i evitar, d’aquesta manera, possible aglomeracions en un moment marcat per la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit  s’aprecia com, precisament, diumenge dia 1 de novembre va ser el dia en què es registrà un menor nombre de visitants: 356 a la part antiga i 228 a la part nova.

Des de l’Ajuntament de Manacor s’agraeix l’esforç que han fet els ciutadans a l’hora de complir les mesures sanitàries establertes. “Agraïm especialment que s’hagin esglaonat les visites en un moment tan complicat com aquest”, ha assegurat el delegat responsable del Cementiri, Carles Grimalt.

Per accedir al cementiri municipal no ha estat necessari sol·licitar cita prèvia, però les mesures sanitàries contra la Covid19 han obligat al control de la capacitat, així com la traçabilitat de totes les persones que han acudit al cementiri, pel que a les entrades del recinte s’ha demanat obligatòriament el DNI a tots els assistents, d’acord amb les instruccions del Govern de les Illes Balears.

El protocol de seguretat municipal Covid19 establia el control de la capacitat del cementiri, distància de seguretat interpersonal i mesures higièniques, com l’ús de la màscara obligatori i la instal·lació de desinfectant per a les mans a diferents punts. També s’ha fet un ús diferenciat de l’entrada i la sortida per tal de reduir el risc de formació d’aglomeracions.

D’acord amb aquest protocol, el cementiri vell i el nou no s’han comunicat, sinó que han estat separats per barreres. Hi ha hagut accessos diferenciats per a cada un dels recintes i la capacitat màxima també ha estat proporcional a la seva superfície. D’aquesta manera, la capacitat màxima del cementiri antic era de 860 persones i del nou de 231 persones, el que representa un total de 1.076 persones.

Per dies, el 29 d’octubre hi va haver 543 assistents a la part vella i 275 a la part nova; el 30 d’octubre, 561 a la part vella i 296 a la part nova; el 31 d’octubre, 511 a la part vella i 319 a la part nova; dia 1 de novembre, 356 a la part vella i 228 a la part nova; i dia 2 de novembre, 152 assistents a la part vella i 87 a la part nova.

L’horari d’obertura del cementiri ha estat de 9 h a 19 h del 29 d’octubre al 3 de novembre, i la resta de dies, de 9 h a 17 h. Cal recordar que enguany tampoc no s’ha celebrat la missa de Tots Sants al cementiri, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad