El desgavell de les proves PCR entre els mestres

El canvi de criteris i una certa improvització crea malestar entre el personal docent de Manacor

 

La capacitat de la conselleria de Salut per embullar el personal docent manacorí de cara a fer-se les PCR i així conèixer els casos de Covid a les aules, és de cada cop més sorprenent. Dissabte la pàgina web del Govern anunciava que els mestres i professors dels centres situats dins el nucli urbà confinat de Manacor (d’entre 25 i 45 anys i per ordre alfabètic), començarien a passar les proves, de forma voluntària, a la unitat mòbil que la Conselleria ha contractat i que està situada devora l’ambulatori de Sa Torre. Fins aquí tot semblava estar clar.

Però ja diumenge la cosa es va començar a complicar i els diferents inspectors, per ordre de Salut i Educació, van anar avisant que les proves eren una mica més que recomanables i que tothom havia de col·laborar. Amb nous missatges a grups de whastapp, minuts després, donaren els primers llinatges que havien d’acudir a les cites horàries.

Dilluns, novament, les ordres varien i s’avisa que ara el cribatge es farà per centres i no per llista d’abecedari general. Així mateix s’amplia l’edat de les proves, que passa a no tenir un límit: és a dir que ja afecta a quasi la totalitat de la comunitat educativa. Per acabar-ho d’arrodonir s’especifica expressament que també les hauran de passar aquells mestres que venguin de fora de la ciutat a fer-hi feina.

A mitjan capvespre encara s’embolica més la troca i es fa saber que, per no dificultar l’horari lectiu, totes les PCR s’hauran de passar en horari de capvespre, amb la qual cosa es viuen situacions tan estrambòtiques com la rebuda de missatges a docents de fora poble confirmant-lis que havien de passar la prova amb tan sols un parell d’hores d’antelació. Quan molts d’ells eren a Palma, Muro o Sóller, per exemple. Paral·lelament, i veient que seria impossible fer passar en un mateix capvespre PCR a tots els docents del Jaume Vidal, Molí den Xema, Simó Ballester i Sa Torre com es pretenia, s’habilita també la carpa de la Rambla del Rei en Jaume per tractar d’aconseguir-ho. Sense èxit.

Personal de risc, altres centres i proves aleatòries

I com que la norma canvia per hores i ja no s’assembla a la original, ara també s’han inclòs diversos ítems complementaris, com són que el personal de risc que treballi als centres haurà de passar les proves Covid de manera obligatòria. Que mestres i professors d’altres escoles i instituts del municipi, amb quasi tota seguretat també les hauran de passar. I que, durant els propers dies o inclús mesos, la Conselleria podrà cridar de manera aleatòria a diversos docents perquè periòdicament es sometin novament a les PCR.

El que de fet ha creat circumstàncies curioses, com que molts docents de fins a 45 anys ja hagin anat a fer-se la prova a la carpa de la Rambla seguint la recomenació general de Salut a la població manacorina (pensant que amb una PCR s’alliberarien), i ara hauran de tornar a passar-la a través del seu centre… i pot ser els toqui per tercer cop de forma aleatòria en tan sols unes poques setmanes més.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad