“Al polígon hem perdut la meitat de vendes. Anam costa per avall”

Domingo Martí, president de l’Associació del Metall i cara visible que unifica les 43 empreses radicades al polígon industrial de Manacor, fa una valoració dels primers dies de confinament perimetral de la ciutat i l’afectació que té sobre els negocis. “La cosa és irrecuperable”, explica assenyalant les dades que manegen des de l’inici del primer confinament el març passat i l’estancament durant els mesos d’estiu. “Al polígon hem perdut més de la meitat de vendes. Anam costa per avall i està clar que aquest nou confinament perimetral ens torna a perjudicar”.

Per l’empresari automobilístic, s’hauria de tenir més en compte la seguretat que comporta treballar i anar a comprar al polígon: “Són en molts casos empreses grans que en total acumulam  uns 260 treballadors i que, a dia d’avui no hem tingut encara cap cas positiu. No som una zona de risc com pugui ser una escola, sino que comptam amb espais oberts on es poden mantenir les distàncies adequadament i seguim els protocols, com el de no tenir sofàs o no dur periòdics, per exemple”.

“El confinament, a part de ser molt discutible, crec que ve provocat per concentracions molt concretes i per les quals no hauríem d’estar pagant tots els ciutadans de la ciutat. Des d’aquí vull recordar que el polígon entra dins la zona on es pot venir a comprar sense problemes, que es troba dins el nucli”, afegeix.

Així mateix Martí es queixa de les poques ajudes amb les que compta l’empresari: “Molts treballadors ho han passat malament i molts, desgraciadament, han hagut d’entrar dins un ERTE… però al cap i a la fi poden cobrar de l’atur, mentre que nosaltres hem de continuar pagant les despeses generades pel funcionament normal d’una empresa i seguir operant”.

Nova via d’entrada i nous negocis

Pel que fa a la mesura adoptada pel Consell de Mallorca de pressupostar de cara a l’any que ve les obres per crear una ruta segura d’entrada a peu del nucli fins el polígon, el president es mostra esperançat in content, “si bé és cert que érem els únics de tota Balears en una situació similar i durant molts d’anys hem estat els gran oblidats en aquest sentit”.

Així com també confia en la nova possibilitat econòmica que hi haurà d’aquí uns quants mesos, un cop aprovat el Pla General de Manacor, que el polígon passi a ser també de serveis, el que voldrà dir que també s’hi podran instal·lar altres negocis tals com bars,  gimnasos o supermercats.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad