Majorica cerca comprador entre famílies espanyoles

El jutge concursal serà qui finalment tengui la darrera paraula tenint en compte la reducció econòmica i de treballadors que patirà la perlera manacorina

 

La greu crisi de Majorica, que en les properes hores presentarà oficialment un concurs de creditors per poder fer front a la seva situació d’inviabilitat econòmica, ha fet que l’actual propietat (de capital asiàtic) estigui treballant en una “inevitable reestructuració de l’empresa”, una reducció estructural que durà a la fins ara multinacional a convertir-se en un negoci redimensionat a menys de la meitat del seu volum, “dins el marc d’un concurs voluntari de liquidació”. El que vol dir també, que ja s’estan cercant empresaris als qui poder vendre la nova perlera a la baixa.

Segons explica el director general de Majorica, Didier Grupposo, “la direcció tenia com a objectiu poder anar a concurs de la mà d’un candidat per mantenir el projecte. Existeix la previsió que un grup de famílies espanyoles presenti una oferta d’adquisició de l’empresa redimensionada”. El que proposen aquestes famílies, de les quals no se n’ha volgut revelar el nom, són les següents condicions:

-Aportar liquidesa per a mantenir l’activitat i completar unes inversions de futur per potenciar l’empresa

-Mantenir més del 50% de la plantilla actual

-Centralitzar la direcció de Majorica a Manacor (actualment a Barcelona)

-Comprometre’s a unes reincorporacions futures dels empleats afectats per l’ERE concursal a mesura que la demanda augmenti.

Així mateix, argumenta l’actual direcció, “el procés concursal comporta la possible aparició d’altres candidats interessats per Majorica”, encara que reconeixen que finalment serà el jutge concursal qui determini la millor opció.

Cal recordar que ahir dematí, aquesta revista ja va avançar que després d’una reunió entre el Comité d’Empresa i el de Direcció, s’havia decidit la presentació d’un concurs de creditors a conseqüència de la pèssima situació econòmica de la perlera, que segons informa el seu director general, “al 2020 sols no arribarà a un quart de la xifra de negoci de l’any 2019”.

Ja abans de la declaració de l’estat d’alarma, l’empresa perlera havia d’esperar el pagament per vendes si volia abonar cada mes (moltes vegades de forma fraccionada) el sou als seus gairebé 300 treballadors en plantilla. Oficialment, i perquè els empleats arribin a cobrar els sous com abans de la crisi del coronavirus, el pressupostos d’ingressos per vendes netes haurien d’arribar dins 2020 als 6,8 milions d’euros i 13,7 milions l’any 2021. Cosa que està clar que no succeirà.

Majorica té avui en dia un propietari i un organigrama directiu de cinc persones. Però a més s’ha de tenir en compte que tot i que la producció de perles es faci íntegrament a Manacor, l’empresa té una altra fàbrica de joies a Tailandia, amb una secció de logística a Taiwan i la gestió financera feta des de Hong Kong. Una teranyina asiàtica que es complementa amb un important proveïdor de components a la Índia.

Majorica presenta un concurs de creditors i es posa a la venda

Didier Grupposo: “És cert que Majorica no està en la millor forma, però tenim marge”

La difícil situació de Majorica: amb problemes econòmics i sense data per tornar a produïr

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad