Majorica presenta un concurs de creditors i es posa a la venda

L’empresa manacorina no ha pogut superar la crisi i ha arribat a una situació d’inviabilitat econòmica

 

Majorica, l’empresa més representativa del teixit industrial manacorí durant molts d’anys, no ha pogut remuntar la crisi. Avui dematí, després d’una reunió entre el Comité d’Empresa i el de Direcció, s’ha decidit que en els propers dies es presentarà un concurs de creditors a conseqüència de la pèssima situació econòmica de la perlera, que segons informa el seu director general, el francès Didier Grupposo, “al 2020 sols no arribarà a un quart de la xifra de negoci de l’any 2019”.

Segons Majorica, establerta a Manacor l’any 1902, la causa de tot ha estat la crisi sanitària i econòmica derivada de la Covid-19, encara que, tal i com va avançar fa uns mesos aquesta revista, ja venia arrossegant unes particulars dificultats financeres des de feia més de cinc anys. Amb tot això, confirmen que l’empresa es veu obligada a presentar un concurs voluntari de liquidació, amb la qual cosa es posa oficialment a la venda.

Ara falta saber com afectarà aquesta nova situació als treballadors de la fàbrica que es troben dins l’Expedient de Regulació Temporal (ERTO), si passaran a l’atur o seguiran en la situació actual a l’espera de noves decisions. De moment ja hi ha programada una reunió entre els sindicats i el Comité d’Empresa per tractar d’aclarir-ho i per saber quines són les passes a seguir després que es presenti el concurs de creditors.

Majorica recorda que s’ha duit a terme un exhaustiu pla d’accions per salvar l’empresa, abans d’arribar a aquesta situació d’inviabilitat. Ara haurà de ser un jutge únic concursal qui s’encarregui de gestionar un pla de viabilitat, que passa inevitablement per una reestructuració de l’empresa a la baixa i la recerca de compradors. Una reducció de l’actual plantilla a la meitat, que la direcció passi de Barcelona a Manacor o la presentació, directament d’un ERE.

Tot i això, la direcció assegura que en el transcurs dels propers mesos i en la mesura del possible, es continuarà funcionant amb normalitat i informant als treballadors dels avenços del procés així com es vagin concretant. Encara que també expliquen que el personal que ja s’havia reincorporat a la feina no cobrarà la nòmina del dia 31 d’octubre.

‘Les Perles Grans’: el paradigma de la indústria manacorina

La difícil situació de Majorica: amb problemes econòmics i sense data per tornar a produïr

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad