“Ara toca fer bonda si volem que això només duri quinze dies”

La circulació de persones està permesa dins la ciutat, però que s’han d’evitar al màxim tots els moviments innecessaris

 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha comparegut fa uns minuts en roda de premsa per aclarir de quina manera s’aplicarà el confinament perimetral decretat per la conselleria de Salut pel nucli urbà de la ciutat. “Ara toca fer bonda una temporada perquè tot això només duri quinze dies”, ha assenyalat, tot explicant que la circulació de persones està permesa dins la ciutat, però que s’han d’intentar evitar al màxim tots aquells moviments innecessaris. Es podrà arribar sense problemes als polígons, a l’hospital i fins al museu.

“Hem de tenir un sentit de responsabilitat individual, perquè aquest augment de casos no prové ni dels actes culturals, ni de les escoles ni dels recintes esportius, sino que és una qüestió de relaxament individual”, ha dit Oliver, que també ha confirmat que s’iniciarà una campanya informativa a places i espais oberts del nucli urbà a fi de conscienciar la població.

Així mateix es confirma que es duran a terme actuacions concretes a les zones detectades on el virus ha tingut una major incidència durant els darrers dies: “S’actuarà especialment a les zones amb un índex de pobresa més elevat”. “És molt important que tot això ens ho prenguem seriosament i esper que aquest confinament afecti el menys possible a l’economia local”.

Cal recordar que la mesura entrarà en vigor demà dimecres a partir de les dotze del vespre. Pel que fa a bars i restaurants, aquests només podran tenir obert fins a les 22 hores, i només en espais exteriors, és a dir les terrasses sempre i quan l’aforament no superi el 5o%. Per a la resta que no disposin d’elles, tan sols està permès el servei de recollida take away.

Oliver ha descartat que l’augment vengui directament lligat dels botellots a l’aire lliure i dins cases particulars detectats durant els darrers mesos a Manacor: “El tancament dels locals d’oci està clar que ha fet que els joves haguin hagut de cercar altres vies, però no ho podem atribuïr”.

La ciutat de Manacor queda oficialment confinada 15 dies

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad