Un estudi determina la possibilitat d’un turisme eqüestre a Manacor

Destaca que 16 milions de turistes al món viatgen cercant aquest tipus de turisme, majoritàriament dones d’entre 40 i 60 anys

 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presentat el Pla de dinamització del turisme eqüestre, una anàlisi de la situació actual del sector del cavall a l’illa duta a terme per la Fundació Mallorca Turisme. L’acte s’ha celebrat a l’hipòdrom de Manacor, amb la presència del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, i dels principals representants de l’esport hípic: el president de l’IEHM, Lluís Socias; el president de la Federació Hípica, Gerardo Ortega, i el gerent de la Federació de Trot, Jaume Grimalt.

Cladera ha declarat que la finalitat d’aquest estudi presentat avui «és tenir totes les eines per valorar les possibilitats de l’illa de Mallorca com a destí específic del turisme relacionat amb el cavall, en les seves diferents modalitats». De fet, «l’eqüestre és un turisme clarament desestacionalitzador, perquè es pot mantenir actiu durant tot l’any», ha afirmat la presidenta, qui també ha destacat el seu caràcter «sostenible i promotor d’una activitat profundament arrelada en la societat mallorquina». Per tot això, la intenció és promoure aquest producte turístic a l’illa.

Per la seva banda, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha indicat que «l’estudi aprofundeix en la conceptualització dels diferents tipus de turisme, identifica els principals mercats emissors, relaciona els recursos i mancances existents a la nostra illa i fa diverses propostes de millora i actuació en referència a les possibilitats del producte turístic eqüestre».

Entre les dades rellevants que posa de manifest l’estudi, destaca que 16 milions de turistes al món viatgen cercant aquest tipus de turisme (9% del total), amb un perfil majoritari de dones d’entre 40 i 60 anys que realitzen estades d’entre 7 i 10 dies de durada. Així mateix, el sector del cavall a les nostres illes té actualment un impacte econòmic de 185 milions d’euros (al voltant de 100 milions a Mallorca).

Quant als mercats emissors a Europa, els principals són França, Alemanya i el Regne Unit. També s’han identificat com a emergents els Estats Units i la Xina, tot i que aquests països encara no són rellevants com a emissors.

D’acord amb el pla d’acció previst per l’estudi, és necessari aconseguir una marca turística de Mallorca més potent i visible; invertir per convertir recursos turístics singulars en productes turístics diferenciats, de qualitat i que aportin valor al nostre destí; propiciar una major fidelització a la destinació prioritzant les accions de màrqueting turístic online; incrementar la col·laboració i coordinació pública i privada; i aprofitar la totalitat dels recursos, mitjançant la posada en marxa d’accions transversals consensuades.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad