L’Ajuntament podria produir i comercialitzar la seva pròpia energia

Amb la modificació dels estatuts de la SAM, l’empresa municipal a la qual es dota de noves funcions

 

La Junta General de l’Empresa de Serveis Municipals de Manacor, SAM, ha modificat els seus estatuts socials per dotar l’empresa pública del reconeixement de mitjà propi i per adaptar-la al marc normatiu regularitzat administrativament. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Manacor podrà encarregar de manera directa a la SAM prestacions pròpies dels contractes d’obres, subministraments, serveis, concessió d’obres i de serveis, a canvi d’una compensació tarifària fixada prèviament per l’Ajuntament.

Així, queden reconeguts com a objecte social de la SAM la gestió, administració i supervisió del cicle integral de l’aigua, relatives als serveis d’abastiment, sanejament i depuració; ésser un instrument de gestió al servei de la política d’aparcaments del municipi de Manacor; la gestió dels dipòsits municipals de vehicles, el servei de retirada de vehicles de la via pública; la producció i comercialització d’energia; l’enllumenat públic; o la gestió, explotació i neteja de platges, entre d’altres.

L’objectiu d’aquesta ampliació de l’objecte social respon a “l’optimització de recursos humans i econòmics i evitar haver de fer modificacions dels estatuts cada vegada que es vulgui incorporar una competència”, assegurà la presidenta de la SAM, Cristina Capó, que afegí que, malgrat tot, “no significa que s’incoroporin a mig termini”. Igualment, Capó explicà que l’ampliació de l’objecte social “proporciona seguretat perquè en situacions excepcionals com la viscuda amb el confinament per la COVID-19 s’haurien pogut prestar serveis de manera directa”.

Igualment, també s’aprofità la modificació dels estatuts per introduir millores en les normes de funcionalment dels òrgans socials i d’actualitzar-los. Aquestes modificacions s’aprovaren per onze vots a favor, dels partits integrants de l’equip de govern, sis abstencions (El Pi i AIPC-SyS) i quatre vots en contra (PP).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad