Les ajudes per rehabilitar cases del nucli antic s’amplien fins el 3 de novembre

La convocatòria destina 318.000 euros a la població per a fer obres de conservació, eficiència energètica i accessibilitat

 

Els propietaris d’habitatges del nucli antic de Manacor podran presentar les sol·licituds per accedir a la convocatòria d’ajuts de l’any 2020 per a la rehabilitació d’edificis i habitatges inclosos dins l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana de Manacor, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 (BOIB núm. 162, de 19 de setembre de 2020, fins dia 3 de novembre. La conselleria de Mobilitat i Habitatge, d’acord amb l’Ajuntament de Manacor, han ampliat el termini de presentació de sol·licituds, que finalitzava inicialment el passat 20 d’octubre.

El nombre i l’import de les sol·licituds rebudes permeten preveure que no s’arribarà a la quantia màxima d’ajudes previst, pel que s’ha considerat oportú ampliar el termini a fi d’augmentar el nombre de beneficiaris dels ajuts, tenint en compte que aquesta ampliació no perjudica drets de tercers. Les sol·licituds es poden fer a les oficines de l’Ajuntament de Manacor. «L’objectiu és donar totes les facilitats possibles al màxim de propietaris interessats», assegura la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa.

La convocatòria de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge destina 318.000 euros a la població per a fer obres de conservació, eficiència energètica i accessibilitat. Es tracta d’ajuts per a obres de rehabilitació i renovació d’habitatges compresos dins la zona ARRU, és a dir la zona del nucli antic compresa entre l’Avinguda del Tren, l’Avinguda del Torrent, el carrer Nou, el carrer del Convent, el carrer Joan Lliteras, la Plaça de Sant Jaume i el carrer Lleó XIII. Els ajuts són d’entre 3.000 i 24.000 euros per habitatge, en funció de la tipologia de les obres i de les condicions personals dels particulars que hi viuen.

Se subvencionen obres o treballs de manteniment i intervenció en els habitatges amb la finalitat de millorar-ne la conservació, l’eficiència energètica i l’accessibilitat, com ara: obres de fonamentació, estructura, instal·lacions, cobertes, terrasses, façanes i mitgeres, inclosos els processos de desamiantatge.

Obres d’accessibilitat, com instal·lació d’ascensors o la seva renovació, rampes o altres dispositius d’accessibilitat, que inclou els adaptats a les necessitats de persones amb discapacitat sensorial.

Actuacions de millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat, com per exemple, obres de millora de l’aïllament tèrmic, substitució del fustam, tancaments, etc.

Les obres s’han d’haver iniciat a partir del 8 d’abril de 2020 o poden no haver-se iniciat encara, però han d’haver acabat el 30 de setembre de 2021. La finalització per justificar la subvenció acaba l’octubre de 2021.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad