“Els okupas són antisistema, vénen dels partits d’esquerra”

L’ocupació il·legal de vivendes a Manacor tensa el debat entre el batle i la portaveu del PP, Maria Antònia Sansó

 

La moció presentada pel Partit Popular en el darrer plenari municipal d’aquest dilluns en contra de l’ocupació il·legal de vivendes a Manacor i demanant que tot l’Ajuntament es pronunciés al respecte, va topar amb la resposta del batle Miquel Oliver i l’equip de Govern, que creu que no és cert que com diu la portaveu del PP local, Maria Antònia Sansó, existeixi al municipi un augment d’okupas o de cases i pisos ocupats respecte altres anys, i que els popular només volen crear alarmisme, desviant l’atenció de l’enorme pujada percentual del preu dels lloguers els darrers 5 anys.

“Conec a entre 10 i 15 famílies que ho estan passant molt malament a causa dels okupas, si vol li passo els contactes. És un vertader drama del que vostè se n’hauria de preocupar maldament només n’hi hagués una”, va explicar Sansó a una segona intervenció de rèplica, on va arribar a dir que aquestes persones són “antisistema” i que “vénen dels partits d’esquerres”.

“Per això estan els Serveis Socials també, per poder trobar-lis una altra vivenda si no en poden pagar una, però sap què passa que no volen, que és la seva manera de viure. Molts propietaris ja no saben què han de fer perquè els destrossen la casa”, va recordar la portaveu del PP en defensa de la moció, que va rebre el suport tant de AIPC com de El Pi.

Oliver va tensar el debat amb dades a nivell Balear extretes del Ministeri de l’Interior on es constata una baixada en les denúncies per ocupacions d’immobles, que durant 2019 van ser 285, en comparació amb els 1.843 desnonaments a les Illes acumulats durant el mateix període (297 com a conseqüència de no pagar l’hipoteca i 1.470 per no poder assumir el lloguer, entre d’altres). “En cinc anys els lloguers a Manacor han pujat un 49%, o sigui que per aquí es poden trobar raons, però li repeteixo que no hi ha un augment alarmant com insinua vostè”, va recriminar-li a Sansó.

El batle també va recordar que des de que el pacte d’esquerres va arribar al poder fins a juny de 2019 l’ajuntament de Manacor va assumir 53.000 euros en ajudes de lloguer per aquells veïnats que ho necessitaren, i que després de la crisi del Covid, entre juny i juliol d’enguany, hi ha contribuït amb 97.000 més. El que suma un total de 150.000 euros.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad