L’Ajuntament perdona la taxa d’un any a les parades dels mercats

El ple acorda exonerar la taxa de 2021 als venedors dels mercats de Manacor i Porto Cristo

 

El ple de l’Ajuntament de Manacor acordà ahir per unanimitat exonerar de la taxa d’un any a les parades dels mercats ambulants. Davant la impossibilitat tècnica de perdonar la taxa de 2020, s’ha optat per modificar l’ordenança de 2021 i, així, entre els anys 2020 i 2021 només es pagarà la quantitat corresponent a un any i no a dos anys. La mesura afectarà els venedors que tinguin parades als mercats setmanals de Manacor i Porto Cristo.

L’acord de ple suposa la reducció del 57,42% de la quota tributària que s’aplica a les parades dels mercats setmanals de Porto Cristo i Manacor per a l’any 2021 degut als efectes econòmics derivats de la crisi sanitària de la COVID-19 i exonerar-los del pagament de la part corresponent al temps que no pogueren exercir la seva activitat. Aquesta reducció suposarà que la quota per a 2021 sigui d’un 42,58% de la quota actual.

Així, els venedors fixos del mercat de Porto Cristo el 2021 hauran de pagar 24,66 euros l’any o fracció i els eventuals, 10,64 euros el trimestre; mentre que els venedors fixos del mercat de Manacor hauran de pagar 55,78 euros l’any o fracció i els eventuals, 15,03 euros el trimestre, en funció dels metres linials estipulats. La reducció d’aquestes quotes pretén, com explicà la delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Cristina Capó, “suavitzar l’impacte econòmic dels venedors ambulants, que durant tot el confinament no varen poder dur a terme la seva activitat”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad