L’Ajuntament perdona la taxa d’un any a les parades dels mercats

El ple acorda exonerar la taxa de 2021 als venedors dels mercats de Manacor i Porto Cristo

 

El ple de l’Ajuntament de Manacor acordà ahir per unanimitat exonerar de la taxa d’un any a les parades dels mercats ambulants. Davant la impossibilitat tècnica de perdonar la taxa de 2020, s’ha optat per modificar l’ordenança de 2021 i, així, entre els anys 2020 i 2021 només es pagarà la quantitat corresponent a un any i no a dos anys. La mesura afectarà els venedors que tinguin parades als mercats setmanals de Manacor i Porto Cristo.

L’acord de ple suposa la reducció del 57,42% de la quota tributària que s’aplica a les parades dels mercats setmanals de Porto Cristo i Manacor per a l’any 2021 degut als efectes econòmics derivats de la crisi sanitària de la COVID-19 i exonerar-los del pagament de la part corresponent al temps que no pogueren exercir la seva activitat. Aquesta reducció suposarà que la quota per a 2021 sigui d’un 42,58% de la quota actual.

Així, els venedors fixos del mercat de Porto Cristo el 2021 hauran de pagar 24,66 euros l’any o fracció i els eventuals, 10,64 euros el trimestre; mentre que els venedors fixos del mercat de Manacor hauran de pagar 55,78 euros l’any o fracció i els eventuals, 15,03 euros el trimestre, en funció dels metres linials estipulats. La reducció d’aquestes quotes pretén, com explicà la delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Cristina Capó, “suavitzar l’impacte econòmic dels venedors ambulants, que durant tot el confinament no varen poder dur a terme la seva activitat”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad