Per visitar Son Coletes el dia de Tots Sants s’haurà de mostrar el DNI

L’Ajuntament de Manacor demana als ciutadans que reparteixin les visites altres dies per evitar aglomeracions

 

L’Ajuntament de Manacor demana als ciutadans que espaiïn les seves visites al cementiri municipal de Son Coletes i hi acudeixin més enllà del dia de Tots Sants per evitar aglomeracions. Tot i que no serà necessari sol·licitar cita prèvia, les mesures sanitàries contra la Covid19 obliguen al control de la capacitat, així com la traçabilitat de totes les persones que acudeixin al cementiri, pel que a les entrades del recinte es demanarà obligatòriament el DNI a tots els assistents, d’acord amb les darreres instruccions del Govern de les Illes Balears.

El protocol de seguretat municipal Covid19 estableix que hi haurà persones responsables que s’encarregaran en tot moment de controlar que l’aforament de les activitats no superi el previst, que es respectin les distàncies de seguretat interpersonal, així com les demés mesures higièniques. L’ús de la màscara serà obligatori, es col·locarà desinfectant per a les mans a diferents punts i es farà un ús diferenciat de l’entrada i la sortida per tal de reduir el risc de formació d’aglomeracions.

D’acord amb aquest protocol, el cementiri vell i el nou no es comunicaran, sinó que estaran separats per barreres. Hi haurà accessos diferenciats per a cada un dels recintes i la capacitat màxima també serà proporcional a la seva superfície. D’aquesta manera, la capacitat màxima del cementiri antic serà de 860 persones i del nou serà de 231 persones, el que representa un total de 1.076 persones.

Aquestes xifres han d’incloure també els treballadors que hi hagi en aquell moment al recinte. Pel que fa a les capelles, tenint en compte la distància interpersonal que s’ha de deixar en aquests espais, es considerarà com a ocupació màxima: 6 persones per a les capelles laterals de la planta baixa (cementiri nou), una persona per a les capelles del primer pis (ampliació), dues persones per a les capelles enfront planta baixa (part vella), dues persones per a les capelles del primer pis (part vella), una persona per a les capelles laterals de la planta baixa (part vella), dues persones per a la sepultura central, i una persona per a les sepultures excavades.

Pel que fa a l’ascensor, l’ocupació màxima ha de ser d’una persona, tret que els ocupants siguin convivents o sigui possible garantir la separació d’un metre i mig entre elles. L’horari d’obertura serà de 9 h a 19 h del 29 d’octubre al 3 de novembre. La resta de dies l’horari és de 9 h a 17 h. En aquest sentit i per evitar aglomeracions, enguany no hi haurà servei de missa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad