L’Hospital organitza el primer curs d’atenció a les segones víctimes

El projecte va néixer el 2019 amb l’objectiu estratègic d’augmentar el nivell de seguretat de l’Hospital

 

L’atenció a les segones víctimes forma part del projecte que va néixer en el mes de febrer de 2019, amb l’objectiu estratègic d’augmentar la seguretat a l’Hospital de Manacor. Quan es parla de seguretat del pacient, s’ha de tenir en compte que existeix un altre tipus de víctima, que és el propi professional implicat en l’incident.

Aquest mes s’ha impartit el I Curs d’Atenció a les Segones Víctimes, en el qual hi han participat quinze treballadors, entre personal sanitari i no sanitari, per conèixer les nocions bàsiques del que suposa diferenciar les segones víctimes quan es produeix un incident o esdeveniment advers dins de l’hospital.

La responsable a l’Hospital de Manacor, Susana Barona, ha destacat que la finalitat és que els participants es converteixin en ambaixadors de la seguretat del pacient i donin atenció segones víctimes reactivament i proactivament.

Les seves funcions són les següents: protegir els interessos comuns, fomentar les relacions amistoses, millorant la comunicació verbal i no verbal, i també representar la cultura de seguretat honesta de l’Hospital, així com tenir una actitud de crítica constructiva i d’ajuda quan es precisi.

S’ha d’assenyalar que la decisió de fer aquest curs va ser valorada positivament per la Comissió de Seguretat del Pacient. El personal que ha participat ha demostrat estar motivat per descobrir en què consisteix l’atenció a segones víctimes i ha apreciat la necessitat de seguir difonent aquest projecte. El curs ha estat liderat per la directora gerent, Catalina Vadell, qui el va inaugurar explicant la necessitat de l’atenció a segones víctimes des de la seva perspectiva personal i professional.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad