Saps quants de carrers del municipi tenen arbres?

Un nombre que podria augmentar durant els propers anys amb el nou Pla d’Arbrat

 

El municipi de Manacor compta amb un total de 6.800 arbres distribuïts en 175 places, jardins i espais enjardinats i són un total de 182 els carrers que n’hi tenen algun de sembrat, a més de 31 àrees de joc infantil i tres fonts ornamentals. De totes, l’espècie predominant és el pi, sobretot a les zones de costa com Porto Cristo, S’illot o Cala Murada.

Ara i segons explica l’Ajuntament, amb el nou Pla d’Arbrat s’estudiarà exactament quina és l’espècie més adient per a cada zona del poble. “De totes maneres no hi ha espècies inòqües, totes afecten a l’entorn o les persones amb fulles, flors, pol·len…”. la idea seria analitzar, amb un estudi previ, quines espècies han funcionat millor o quines podrien fer més ombra, per d’aquesta forma potenciar-les. Les més ben adaptades seran segurament les autòctones (més baix consum d’aigua, millor adaptació al clima…), amb una feina de reposar baixes, sobretot.

Ara per ara el que s’hauria de plantejar és el canvi d’arbres a l’avinguda del Torrent pels greus problemes que les arrels causen a les voreres, o els fassers de Via Portugal o el parc municipal, per l’elevat cost de manteniment anual (d’uns 200 euros cada arbre).

Tot i això, i veient les necessitats experimentades pel confinament, l’Ajuntament no descarta un augment efectiu dels arbres a tot el municipi, sobretot per tractar de fer itineraris ombrívols i rutes urbanes per on feci més bon passejar i el camí sigui més agradable.

 

ESPÈCIE

TOTAL

Pinus halepensis (Pino blanc)

969

Populus alba (poll blanc)

576

Tipuana tipu

531

Celtis australis (lledoner)

497

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad