El col·lectiu manacorí ’39 escalons’ rep un important premi cineclubista

Per la seva tasca divulgativa i pel taller d’Oliver Laxe ‘Paissatge després de l’incendi’

 

Aquest passat dijous 1 d’octubre s’iniciava la VII Setmana del Cineclubisme a la Filmoteca de Catalunya amb el lliurament dels Premis José María Nunes que organitza cada any la Federació Catalana de Cineclubs. Segons la Federació “Aquests premis busquen donar visibilitat al moviment cineclubista de parla catalana així com reconèixer l’esforç de persones i entitats en la defensa d’un cert tipus de cinema i de la possibilitat que arribi a un públic interessat per aquestes programacions”.

El Premi al Millor Fet Cineclubista ha estat per a 39 escalons pel taller d’Oliver Laxe “Paissatge després de l’incendi” que va tenir lloc el 19 i 20 d’abril al Conservatori de Manacor i que vàrem organitzar amb la col·laboració del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor. Els altres guardonats han estat Quim Crusellas, del Cineclub Vic, amb el Premi a la Persona / Entitat especialment relacionada amb el Moviment Cineclubista i “Els dies que vindran” de Carlos Marqués-Marcet amb el Premi a Millor Pel·lícula Catalana de l’any. 

Des de 39 escalons volem agrair profundament la Federació Catalana de Cineclubs per haver-nos atorgat aquest guardó que ens anima a seguir endavant en la tasca que fa uns anys que hem engegat mitjançant tallers especialitzats per a la formació en cinema de públic i professionals. 

39 escalons es va integrar en la Federació Catalana de Cineclubs fa tot just 4 anys, a l’octubre del 2016, cosa que ens ha permès accedir a nombrosos avantatges en l’accés a material audiovisual i a sentir-nos acompanyats en formar part d’una xarxa amb 50 cineclubs més de territoris de parla catalana amb els que vàrem teixir complicitats durant les XII Jornades cineclubistes celebrades a Porto Cristo el 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad