Manacor ja és el primer municipi de Mallorca en cobrar les taxes de forma telemàtica

“El que volem és avançar cap a l’administració electrònica i que els ciutadans puguin fer els seus pagaments sense desplaçaments”

 

El ple extraordinari celebrat aquest dijous horabaixa per via telemàtica ha acordat per unanimitat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Manacor i l’Agència Tributària de les Illes Balears per a la recaptació dels tributs locals i d’altres ingressos de dret públic que permetrà que Manacor es converteixi aquest mes d’octubre en el primer municipi de Mallorca que podrà cobrar les taxes municipals i preus públics de manera telemàtica i el primer de les Illes Balears en què els ingressos es carregaran directament a la comptabilitat de l’Ajuntament.

El conveni estableix que les taxes municipals es podran pagar mitjançant banca electrònica, per tarja bancària, als caixers de les entitats financeres o mitjançant la web de l’Agència Tributària (www.atib.es – Tributs Locals – Autoliquidació de taxes i preus públics locals). L’objectiu final d’aquest avenç és el de facilitar els tràmits als contribuents.

En aquest sentit, la delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Maria Antònia Truyols ha assegurat que “el que volem és avançar cap a l’administració electrònica” i que els ciutadans “puguin fer els seus pagaments sense desplaçaments”.

Per la seva banda, el portaveu d’AIPC, Joan Gomila, ha suggerit que “seria interessant que des de l’Ajuntament es pogués tramitar el certificat digital”, al que Truyols hi ha vingut a bé, tot i que li ha recordat que amb altres sistemes com Cl@ave el certificat digital ha perdut pes i importància.

Conveni amb ABAQUA

El ple extraordinari també ha aprovat per unanimitat la renovació del conveni per a la millora del sistema de sanejament i depuració de Cales de Mallorca i Cales de Manacor, que suposa la continuïtat de la gestió per part d’ABAQUA durant els propers 4 anys de les depuradores de Cales de Mallorca (que afecta Cala Murada i Cales de Mallorca) i l’EDAR de s’Estany d’en Mas (que dóna servei a Cala Magrana, Cala Anguila, Cala Mendia i s’Estany d’en Mas).

El conveni preveu que ABAQUA haurà d’executar les actuacions necessàries per garantir el bon funcionament del sistema general de sanejament i depuració de les EDAR de Cales de Mallorca i Cales de Manacor. Pel que fa a les obres de millora, remodelació i/o ampliació, així com respecte de les noves infraestructures, ABAQUA es compromet executar aquelles obres que impliquin una remodelació integral o ampliació de les infraestructures ja existents, assumint la redacció dels projectes, l’execució de les actuacions quan disposi dels terrenys necessaris aportats gratuïtament pel municipi, així com assumir la gestió de les noves instal·lacions executades. En qualsevol cas, l’execució de les obres restarà condicionada a la disponibilitat pressupostària i efectiva tramitació de l’expedient de despesa, així com de totes les llicències, permisos i autoritzacions preceptius.

Per la seva part, l’Ajuntament de Manacor haurà de cooperar amb ABAQUA respecte de totes les qüestions que afecten el sanejament municipal. Igualment, també s’haurà d’analitzar la previsió màxima de les unitats de població per un horitzó, com a mínim de 10 anys, a partir dels índex de creixements anuals observats en els nuclis de població, en nombre d’anys iguals o superiors, entre d’altres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad