Manacor podrà tenir aigua potable de qualitat després de dècades d’espera

El Govern adjudica la tramitació de les obres de conducció des de Petra per gairebé 165.000 euros

 

L’aigua potable de qualitat arribarà finalment a Manacor, el que alliberarà a molts veïnats d’haver de beure líquid amb excés de nitrats i no massa recomanable per tant per beure. Serà aigua procedent de la conducció que va des de les zones de Sa Marineta i Sa Costera i que arribarà a la ciutat a través del conducte que ara mateix arriba fins a Petra i anirà a parar a un nou dipòsit de 20.000 m3 de capacitat que es construirà a la mateixa zona elevada des Serralt.

L’Agència Balear de l’Aigua ha adjudicat la redacció del projecte i tramitació de les obres de conducció d’aigua potable de Petra a Manacor a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) MS Ingenieros, S.L. – G-SIX International Engineering, S.L. per un import de 164.620 euros (IVA exclòs). Aquesta oferta ha estat la més avantatjosa de les set que s’hi presentaren, d’acord amb els criteris d’adjudicació del contracte.

Aquesta actuació és la segona fase del projecte de desenvolupament de la xarxa hidràulica en alta des de Maria de la Salut fins a Manacor, d’acord amb el Programa d’actuacions i infraestructures 2015-2021 que recull el Pla Hidrològic de les Illes Balears. La primera fase, cal recordar, és la construcció de la conducció Maria de la Salut – Petra, que es va adjudicar per 7,2 milions d’euros finançats a través del fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i de la qual enguany s’han començat a executar les obres.

Així, l’actuació prevista en la segona fase consisteix en donar continuïtat al tram Maria de la Salut – Petra per arribar a Manacor a través de 15.350 metres de conducció, que tendrà el punt final en un nou dipòsit de 20.000 m3 de capacitat a Manacor. Serà aquesta infraestructura la que permetrà, en un futur, l’ampliació de la xarxa fins a les zones costeres de Cala Millor i Santanyí.

L’extensió de la xarxa en alta de Mallorca pretén garantir l’abastiment d’aigua de qualitat, la qual cosa també contribuirà a la recuperació dels aqüífers.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad