“L’equip de govern pensa que tenir un lloguer vacacional és ser milionari”

El Partit Popular de Manacor critica la pujada per actualitzar la taxa de fems en un any de crisi

 

El Partit Popular de Manacor s’ha mostrat “indignat envers l’afany recaptador que no deixa d’exhibir l’equip de govern malgrat la greu crisi econòmica derivada de la pandèmia per la COVID-19”. Ho diu argumentant que més de 650 manacorins, propietaris d’habitatges vacacionals han rebut aquests dies la taxa de fems “molt més elevada del que era habitual. L’equip de govern ha decidit quasi duplicar-la en tots aquells habitatges vacacionals del municipi amb efecte retroactiu als darrers quatre anys. Els rebuts que arriben superen els 700 euros en els millors dels casos, ja que hi ha quantitats molt superiors”.

Si tenim en compte que aquesta temporada turística ha estat gairebé inexistent per a la majoria de propietaris, des del Partit Popular condenen el que consideren una “pujada de la pressió fiscal”. “No té sentit cobrar el doble per un servei que no s’ha produït, i molt manco no tenir en compte la situació actual de crisis”.

La portaveu i presidenta del PP de Manacor, Maria Antònia Sansó, explica que “aquest equip de govern pensa que per tenir una casa donada d’alta per a lloguer vacacional ja és sinònim de ser milionari. No saben que hi ha famílies que depenen de tenir la casa llogada per poder pagar els estudis dels fills o per poder arribar a finals de mes?. És indignant el poc respecte que té l’equip de govern pels ciutadans de Manacor”.

La Federació de Propietaris assessorarà de franc

Des del Partit Popular de Manacor han contactat amb la Federació d’Associacions de Propietaris d’Estances Turístiques Vacacionals (Federació ETV Mallorca) per intentar proposar una solució a aquestes més de 650 famílies afectades per la pujada indiscriminada del fems. En contacte continu amb Jordi Cerdó, president de la Federació ETV Mallorca, es posen a disposició de tots aquells que ho requereixen, de forma totalment gratuïta.

Cerdó, en entrevista personal amb Sansó, li explicà que “tots aquests ciutadans afectats per aquesta pujada de la taxa de fems encara poden recórrer. “No està tot perdut. Des de la Federació ETV els podem orientar i preparar una al·legació conjunta que, ben segur, guanyarà”. “Així, des del Partit Popular instem tots els perjudicats per l’afany recaptador de l’equip de govern municipal a posar-se en contacte amb la Federació ETV per tal d’emprendre les accions pertinents”.

Interpretació jurídica

La portaveu popular, Maria Antònia Sansó, explica que “el govern municipal interpreta que els habitatges vacacionals estan inclosos en supòsits turístics en què s’augmenta la taxa de fems. Des del Partit Popular creiem que aquesta interpretació no està clara i per tant, creiem que s’ha de donar una interpretació jurídica favorable als ciutadans”.

“Si la finalitat de la taxa de fems és gravar el servei per la recollida d’escombraries, no té sentit recaptar més a un habitatge on tant hi pot haver una família resident o una família visitant, perquè siguin d’on siguin generen el mateix volum de fems. O és que per ser visitant s’entén que fan més escombraries? No té lògica” manifesta Maria Antònia Sansó.

“Tenim conceptes diferents, per tant, registrarem una petició de modificació de l’ordenança demanant que els conceptes quedin molt clars” explica Sansó. “Així i tot, no és de rebut duplicar les taxes de fems en habitatges vacacionals que tanmateix no han tengut clients. Allò que queda ben clar és que l’equip de govern vol recaptar i ara, amb la crisi per la COVID-19, no toca” puntualitza la portaveu popular.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad