200 habitatges de Crist Rei s’incorporen avui al sistema de recollida porta a porta

El calendari setmanal de dies i residus ja s’ha enviat als veïns

 

El sistema de recollida selectiva porta a porta s’amplia al barri de Crist Rei de Manacor a partir d’aquest dilluns 28 de setembre. El nou servei s’implementarà als carrers Riera de Conies, Sant Andreu, Sant Francesc, de la Lluna, de la Rosa, de Pius IX, d’en Salas i Verònica (fins a la cantonada amb Pius IX i d’en Salas). En total, uns dos-cents habitatges es veuran beneficiats d’aquest sistema de recollida de residus i se sumaran així al centre de Manacor, que ja compta amb aquest servei des del passat 1 d’abril i que ha donat resultats satisfactoris.

D’aquesta manera es dóna compliment a la introducció progressiva del nou sistema, que ja ha incorporat en diferents etapes diverses mesures com són la recollida porta a porta al centre de Manacor, Porto Cristo i Son Macià, una deixalleria mòbil o bé la recollida de matèria orgànica en contenidors intel·ligents a s’Illot, Porto Cristo i la resta de Manacor. L’objectiu és oferir un millor servei, però també assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus.

Des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor es recorda que és important seguir el calendari per treure els residus separats correctament als horaris indicats i que, cada dia, també es pot treure de forma separada una bossa amb bolquers o altres residus sanitaris, inclosa l’arena o els excrements d’animals. El calendari setmanal que ja s’ha enviat als veïns es pot consultar també a la web www.residusmanacor.cat En cas d’emergència, els veïns poden dur els residus a la deixalleria municipal de Manacor.

En el cas de les cases on hi hagi casos confirmats d’infecció per coronavirus i/o situacions de risc o amb símptomes pendents d’estudi, tots els residus s’hauran de tirar en bosses tancades que s’han de treure com a residus sanitaris a la recollida porta a porta (recollida diària).

A l’hora de presentar els residus s’han de tenir en compte les següents recomanacions:

Envasos de vidre: S’han de treure en un poal davant la façana de casa el dilluns abans de les 9 del matí. Es consideren envasos de vidre els pots i botelles. No s’hi han de tirar ni plats, ni tassons, ni miralls, ni altres tipus de vidre.

Envasos lleugers: S’han de treure en una bossa de plàstic els dilluns i dijous a vespre. Els envasos poden ser de diferents materials (plàstic, alumini, suro, brics, etc.) seguiu les indicacions de l’imant. Si és possible deixeu-los destapats i aixafeu-los per optimitzar espai. No els faceu nets, no s’ha de tudar aigua.

Paper i cartró: S’ha de treure en una bossa de paper, capsa de cartró, fermat o en un poal.

Matèria orgànica: s’ha de treure en el poalet i en una bossa de plàstic o compostable. La matèria orgànica es fa bàsicament a la cuina i és el residu majoritari a una casa. Separau-la correctament seguint les indicacions de l’imant.

Rebuig: Es considera rebuig, tots aquells residus que no es poden reciclar. El rebuig s’ha de treure en una bossa de plàstic.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad