200 habitatges de Crist Rei s’incorporen avui al sistema de recollida porta a porta

El calendari setmanal de dies i residus ja s’ha enviat als veïns

 

El sistema de recollida selectiva porta a porta s’amplia al barri de Crist Rei de Manacor a partir d’aquest dilluns 28 de setembre. El nou servei s’implementarà als carrers Riera de Conies, Sant Andreu, Sant Francesc, de la Lluna, de la Rosa, de Pius IX, d’en Salas i Verònica (fins a la cantonada amb Pius IX i d’en Salas). En total, uns dos-cents habitatges es veuran beneficiats d’aquest sistema de recollida de residus i se sumaran així al centre de Manacor, que ja compta amb aquest servei des del passat 1 d’abril i que ha donat resultats satisfactoris.

D’aquesta manera es dóna compliment a la introducció progressiva del nou sistema, que ja ha incorporat en diferents etapes diverses mesures com són la recollida porta a porta al centre de Manacor, Porto Cristo i Son Macià, una deixalleria mòbil o bé la recollida de matèria orgànica en contenidors intel·ligents a s’Illot, Porto Cristo i la resta de Manacor. L’objectiu és oferir un millor servei, però també assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus.

Des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor es recorda que és important seguir el calendari per treure els residus separats correctament als horaris indicats i que, cada dia, també es pot treure de forma separada una bossa amb bolquers o altres residus sanitaris, inclosa l’arena o els excrements d’animals. El calendari setmanal que ja s’ha enviat als veïns es pot consultar també a la web www.residusmanacor.cat En cas d’emergència, els veïns poden dur els residus a la deixalleria municipal de Manacor.

En el cas de les cases on hi hagi casos confirmats d’infecció per coronavirus i/o situacions de risc o amb símptomes pendents d’estudi, tots els residus s’hauran de tirar en bosses tancades que s’han de treure com a residus sanitaris a la recollida porta a porta (recollida diària).

A l’hora de presentar els residus s’han de tenir en compte les següents recomanacions:

Envasos de vidre: S’han de treure en un poal davant la façana de casa el dilluns abans de les 9 del matí. Es consideren envasos de vidre els pots i botelles. No s’hi han de tirar ni plats, ni tassons, ni miralls, ni altres tipus de vidre.

Envasos lleugers: S’han de treure en una bossa de plàstic els dilluns i dijous a vespre. Els envasos poden ser de diferents materials (plàstic, alumini, suro, brics, etc.) seguiu les indicacions de l’imant. Si és possible deixeu-los destapats i aixafeu-los per optimitzar espai. No els faceu nets, no s’ha de tudar aigua.

Paper i cartró: S’ha de treure en una bossa de paper, capsa de cartró, fermat o en un poal.

Matèria orgànica: s’ha de treure en el poalet i en una bossa de plàstic o compostable. La matèria orgànica es fa bàsicament a la cuina i és el residu majoritari a una casa. Separau-la correctament seguint les indicacions de l’imant.

Rebuig: Es considera rebuig, tots aquells residus que no es poden reciclar. El rebuig s’ha de treure en una bossa de plàstic.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad