Tornen les visites guiades per conèixer Manacor a partir d’octubre

“Perquè Manacor no és lleig, és desconegut”. Seran cada dissabte en dos horaris i rutes distintes

 

Valorar el patrimoni i aconseguir que tant els veïnats com els visitants coneguin Manacor i les seves històries, peculiatitats i anècdotes a través dels seus espais i llocs més emblemàtics. “Perquè Manacor no és lleig, és desconegut”, explica Maria Magdalena Sureda, la guia encarregada de dur a terme, cada dissabte a partir d’octubre, les rutes explicatives i gratuïtes pel centre de la ciutat.

Seran dues rutes i dos horaris diferents: per una part l’anomenada ‘Manacor, una mirada cap enrera’ destinada sobretot a aquelles persones de fora que volen conèixer les principals referències històriques i arquitectòniques manacorines; i ‘Manacor, mirant cap el cel’ amb un itinerari més pensat pels locals que volen aprofundir més en absorbir peculiaritats possiblement desconegudes de racons no tan referenciats. Començarien a les 10 i a les 12h. a la plaça del Convent com a punt de trobada.

 

 

“Es tracta de fer incís en els detalls i les anècdotes, perquè de ben segur que hi ha moltes coses que encara desconeixem de la nostra ciutat”, explica la regidora d’Urbanisme i Patrimoni local, Núria Hinojosa. Segons la responsable del Museu d’Història, Magdalena Salas “hi haurà un abans i un després de les rutes. Pot ser que a nivell exterior Manacor tengui fama de ser lleig, però és un poble de tradició antiga que, si el coneixes, està ple de detalls imprescindibles”.

Això sí, és necessari reservar plaça a través del Museu d’Història de Manacor, perquè a conseqüència de la crisi sanitària, només es podran apuntar fins un total de 15 persones per visita, cada una d’elles d’una hora i mitja de durada aproximadament. “La intenció és continuar més enllà del més d’octubre, i fer-les extensives als mesos d’estiu perquè també els turístes puguin gaudir-les en altres idiomes”, diu Salas. De moment seran totes en català.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad