El policia tutor de Porto Cristo es reconegut pel seu projecte preventiu

22 agents i dos professionals de l’àmbit socioeducatiu són reconeguts per la seva trajectòria

 

Andreu Alba, policia tutor de Porto Cristo, ha rebut aquesta setmana un diploma de reconeixement per l’elaboració d’un projecte preventiu i innovador pel municipi; conjuntament amb altres cinc agents d’altres termes municipals mallorquins: Víctor Coll Hortes, d’Andratx; Juan Oliver Marquet i Julià Garcia Sastre, d’Algaida, i Diego Amor Lara, de Llubí).

22 policies locals de les Illes Balears i dos professionals de l’àmbit educatiu i social van ser reconeguts aquest divendres per la seva trajectòria professional en els programes autonòmics de Policia Tutor i d’Educació Viària. Reconeixements que han estat lliurats coincidint amb el desè aniversari del programa Policia Tutor dels Illes Balears.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro; el conseller d’Educació, Universitat i Investigació, Martí March; l’alcalde de Pollença, Bartomeu Xifri, i el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, han fet lliurament de 6 creus al Mèrit Policial amb Distintiu Verd i 16 diplomes de reconeixement en un acte celebrat en el Claustre de Sant Domingo de Pollença.

Una de les Creus al Mèrit Policial ha recaigut en Rafel Covas, policia local de Pollença, fundador del programa de Policia Tutor i actual coordinador autonòmic, amb més de 20 anys d’experiència en intervencions d’àmbit social i educatiu.

Covas ha recordat els inicis del programa en el municipi de Pollença, en el curs 2001-2002, a sol·licitud de l’IES Guillem Cifre de Colonya. Una experiència pilot que es va ser contagiant a altres municipis de les Illes Balears fins que, l’any 2010, es crea el programa marc autonòmic de Policia Tutor del qual avui formen part 85 policies locals de la comunitat.

Aquest programa autonòmic ha estat exportat a més a molts altres municipis del país, servint com a model per a les policies locals que actuen en entorns educatius.

“Una experiència basada en l’èxit i en la gran capacitat d’adaptació que demostrau cada dia davant les noves realitats socials”, ha declarat la consellera Isabel Castro, qui ha destacat a més la labor desenvolupada pels policies tutors de les Illes Balears durant l’estat d’alarma, acompanyant els menors més vulnerables i a les seves famílies, amb més de 7.000 intervencions en tres mesos.

El conseller Martí March ha destacat la importància que té aquesta figura per als centres educatius de la nostra comunitat, “la vostra feina és molt valorada per part de la conselleria, dels centres educatius i dels alumnes”, ha declarat.

Han rebut també la Creu al Mèrit Policial per la seva trajectòria professional i vocació de servei: Antoni Cladera Barceló, policia tutor de Ciutadella; Manel Crespí Seguí, policia tutor d’Inca i Juan Luis Rotger Moyá, policia tutor de Selva recentment jubilat.

S’han atorgat dues creus al Mèrit a dos professionals de l’àmbit educatiu i social com a reconeixement al treball en xarxa que desenvolupen els agents amb els professionals de l’àmbit socioeducatiu. Concretament, han estat lliurades a Marta Escoda, cap del Servei d’Atenció a la Diversitat en la Conselleria d’Educació, i a María Ángeles Villalba, educadora social de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany.

Així mateix, s’han lliurat diplomes de reconeixement a cinc agents per l’elaboració de projectes preventius i innovadors en els seus respectius municipis (Andrés Alba Troya, policia tutor de Porto Cristo, Manacor); Víctor Coll Hortes, d’Andratx; Juan Oliver Marquet i Julià Garcia Sastre, d’Algaida, i Diego Amor Lara, de Llubí).

I a set agents amb una trajectòria destacada al llarg dels seus 10 anys de servei com a policia tutor (Carlos M. Ferrer Juan, Pollença; Dolores Ametller Pons, es Mercadal; Milagros Mestre Sosa, Sencelles; Miquel Vicens Monserrat, Vilafranca de Bonany, Pedro Sureda Conca, Maria de la Salut; Francisco Javier Olives Salom, Alaior; i Raúl Más Rodríguez, d’Esporles )

Respecte als reconeixements als policies locals que conformen el programa d’Educació Viària , s’ha fet lliurament d’un reconeixement a la seva trajectòria i antiguitat en el servei a José López Muñoz, policia local de Santa Eulària des Riu.

I cinc mencions especials als agents que han participat en l’elaboració de la guia d’educació viària per a ESO editada per l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB):

Antoni Aguareles García, inspector de la Policia Local de Calvià; Gabriel Cardell Batle, policia d’educació viària de Sóller; Sergio Fernández Mansilla, de Santanyí; Josep Antoni Vidal Ripoll, de Palma, i Rafel Monserrat Manresa, de Campos.

El programa autonòmic d’Educació Viària, creat en 2019 i coordinat per l’ISPIB, compta amb 59 municipis adherits i 92 agents d’educació viària que impartiran formació aquest curs escolar 2020-2021.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad