Biel Majoral rep el Reconeixement de Mèrits 2020 de l’Escola Municipal de Mallorquí

El guardonat, després d’unes paraules d’agraïment, va interpretar un recull de temes

 

Gabriel Oliver i Oliver, Biel Majoral, va rebre anit passada el Reconeixement de Mèrits 2020 de l’Escola Municipal de Mallorquí, de mans del batle de Manacor, Miquel Oliver, qui va recordar que Majoral “s’ha distingit sempre per una constant defensa de la llengua, del país, de les capes més desafavorides i de qualsevol causa justa.» Molt més enllà de la trajectòria professional, Majoral ha destacat «per un compromís artístic, polític i nacional», i és que «ha sabut posar lletra i música a la nostra identitat. Ha sabut provocar que la nostra consciència com a poble creixi i es reafirmi», va assegurar el batle en el seu discurs.

El guardonat, després d’unes paraules d’agraïment, va interpretar un recull de temes. L’acompanyaven els músics Delfí Mulet a la guitarra, Miquel Brunet al piano, Biel Oliver Torres al clarinet i Catalina Obrador a l’oboè. La padrina del guardonat, la glosadora Maribel Servera, també va acompanyar amb la seva glosa la música de Majoral.

L’acte del Reconeixement de Mèrits 2020 va comptar enguany amb una posada en escena renovada, sota la direcció de Joan Toni Sunyer. La mestra Neus Barceló Mascaró obrí l’esdeveniment i feu una breu presentació. Intercalant els discursos, la projecció de diferents vídeos amb la participació de personatges coneguts com ara Valtònyc i també d’exalumnes de Majoral, aportaren dinamisme i frescor a la vetllada.

Biel Majoral tancà l’acte amb el seu recital, que emocionà el públic present. L’Escola Municipal de Mallorquí guardona, d’ençà de 1976, persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad