Quasi 6.000 manacorins encara deuen rebuts municipals de 2019

Majoritàriament es tracta de persones que no han pagat l’impost de circulació

 

L’import pendent de pagament des que va finalitzar el període voluntari el passat 1 de desembre de 2019 fins a dia d’avui ascendeix a 1,3 milions d’euros, el que representa un 48,7% dels 2,7 milions que van anar a executiva, és a dir, que no van ser pagats de manera voluntària l’any passat. En total són 5.831 rebuts pendents de cobrament, majoritàriament de l’impost de circulació i de petita quantia. D’altra banda, el 94,25% de l’import total dels padrons ja s’ha pagat.

Avui s’ha presentat la campanya de pagament de tributs i taxes locals. Manacor serà a partir de l’octubre el primer municipi de Mallorca que permetrà cobrar les taxes municipals i els preus públics de l’Ajuntament de manera telemàtica. «Curiosament podem pagar telemàticament els tributs com l’IBI, IAE o Impost de circulació, però amb les taxes no hi havia la possibilitat de fer-ho així. No té sentit dir que llevem paper a un lloc i no a l’altre», ha explicat la delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Maria Antònia Truyols aquest dimecres en roda de premsa.

Manacor es convertirà també en el primer municipi de les Illes Balears que tindrà connexió digital directa amb la comptabilitat de l’Ajuntament. Truyols ha explicat que s’ha fet un «esforç molt important» i que «si hem tardat aquest temps ha estat perquè volíem que tot anàs connectat a la base de dades de l’Ajuntament».

Les taxes municipals es podran pagar a través de banca electrònica, per tarja bancària, als caixers de les entitats financeres o mitjançant la web de l’Agència Tributària (www.atib.es – Tributs Locals – Autoliquidació de taxes i preus públics locals).

L’objectiu final d’aquest avenç és el de facilitar els tràmits als contribuents, ha assegurat Truyols, ja que «ens trobàvem moltes vegades que per 5 euros de taxa un ciutadà havia d’anar a l’entitat bancària i després venir a les dependències municipals, el que en segle XXI no té cap sentit», ha afegit.

Tributs locals

D’altra banda, aquest passat dimarts va entrar en vigor el període voluntari de pagament dels tributs locals, que s’estendrà fins el proper 1 de desembre. Enguany no es remetran avisos de pagament en paper i tot es farà mitjançant el CarterVirtual de la pàgina web de l’Agència Tributària de les Illes Balears, fent servir el codi del contribuent, DNI electrònic, certificat digital o Cl@ave.

S’enviaran 3.947 avisos informatius a nous contribuents perquè puguin accedir al Carter Virtual. En aquest cas, la notificació s’enviarà per correu.

Pel que fa a les modalitats de pagament, en el cas de la domiciliació bancària, el càrrec s’efectuarà dins la darrera quinzena del període voluntari de pagament. Aquells ciutadans que ho desitgin també poden imprimir els rebuts i pagar a les oficines de les entitats financeres. Igualment, es pot pagar mitjançant banca electrònica al web de l’ATIB, o per tarja bancària al web de l’ATIB o a la seu de l’ATIB a Manacor (C/ Pius XII, 17).

Els contribuents poden sol·licitar informació a través del servei de ‘Consultes i suggeriments’ del web de l’ATIB, o demanant cita prèvia (www.atib.es / telèfon 971678404) a la seu de l’ATIB de Manacor.

Els tributs que es pagaran a Manacor són l’impost sobre béns immobles (IBI), l’impost d’activitats econòmiques (IAE), l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, l’impost sobre despeses sumptuàries (vedats de caça) i les taxes municipals.

El càrrec total de l’any 2020 són 22,9 milions d’euros, amb un nombre de contribuents de 35.790 i 118.401 rebuts. L’IBI suposa el 60% del càrrec total.

El 60,7% de la recaptació es genera a través de mitjans tecnològics, el que confirma que la utilització d’aquestes modalitats de pagament és cada vegada més important.

Nous beneficis fiscals

La delegada d’Hisenda, Maria Antònia Truyols, ha destacat també en roda de premsa les xifres relatives a l’aplicació dels nous beneficis fiscals aplicats per l’equip de govern actual. Concretament, l’augment de la bonificació de l’IVTM per a cotxes elèctrics o híbrids, que ha passat del 50% al 75% de bonificació. És el mateix augment que ha patit bonificació de la plusvàlua municipal per transmissió per causa de mort.

La reducció de la taxa de fems també és una de les novetats que seran d’aplicació en aquest exercici per a aquelles persones que s’hi acullin. També es bonifica el 95% a l’IBI per lloguer d’habitatge amb renda limitada (habitatge públic protegit). La bonificació també augmenta del 75% al 95% en la quota de l’ICIO per a determinades edificacions de més de 30 anys, per a determinades obres que es realitzin sobre edificacions inacabades amb llicència caducada situades en sòl urbà i amb ús residencial, i per a construccions, instal·lacions o obres consistents a rehabilitació d’edificis o canvis d’ús que donin com a resultat habitatges, sembre que es compleixin determinades condicions.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad