Abandonar un vehicle a Manacor sortirà molt més car a partir d’ara

Els plaços per poder retirar-lo del carrer també s’escurçaran

 

Abandonar un vehicle als carrers de Manacor tindrà a partir d’ara una sanció de fins a 1.500 euros. El ple de l’Ajuntament de Manacor, reunit aquest dilluns al Centre Cívic de Cales de Mallorca per poder complir amb els protocols sanitaris, ha aprovat inicialment l’Ordenança reguladora del règim aplicable als vehicles abandonats a la via pública del municipi de Manacor.

Amb aquesta norma, l’equip de govern pretén donar solució a una problemàtica que s’ha anat incrementant en els darrers anys i que proporciona un marc jurídic per a què l’Ajuntament de Manacor pugui realitzar les actuacions corresponents quant a localització, denúncia, procediment per a la seva retirada i entrega al centre de tractament i descontaminació corresponent, tenint en compte que la institució municipal ha assumit el tractament residual dels vehicles.

L’Ordenança prohibeix l’abandonament de vehicles a la via pública o qualsevol espai de titularitat municipal. Es considera que un vehicle està abandonat quan hagin transcorregut més de dos mesos després que el vehicle va ser immobilitzat o retirat de la via pública i dipositat per l’Ajuntament i el seu titular no ha formulat al·legacions; quan romangui estacionat per un període superior a un mes al mateix lloc i presenti desperfectes que facin impossible el seu desplaçament pels seus propis mitjans o li faltin les plaques de matrícula; quan figuri en situació de baixa temporal o definitiva a la base de dades de la DGT.

Igualment, també es considerarà un vehicle com a residu sòlid urbà quan pel seu estat pugui suposar un perill. En els dos darrers supòsits, es procedirà a la retirada immediata del vehicle i serà traslladat al Dipòsit Municipal de Vehicles. En la resta de casos, es donarà un termini de quinze dies al propietari perquè retiri el vehicle voluntàriament. Les taxes corresponents al trasllat i permanència al dipòsit correspondran al titular del vehicle, segons l’Ordenança fiscal en vigor.

Pel que fa al procediment per a la retirada, quan es detecti un vehicle abandonat s’aixecarà una Acta d’Infracció, que anirà acompanyada d’un reportatge fotogràfic il·lustratiu del seu estat. Transcorregut el termini d’un mes sense que el titular l’hagi retirat voluntàriament, es procedirà al seu trasllat al Centre Autoritzat de Tractament, per a la seva posterior destrucció i descontaminació.

L’Ordenança preveu també un règim de sancions. Totes les infraccions previstes en la norma tenen consideració de greus, pel que seran sancionades amb multes de 750 euros (per a motocicletes i ciclomotors), de 1.000 euros (per a turismes i vehicles de pes màxim autoritzat inferior a 3.500 kg), i 1.500 euros (per a vehicles de pes màxim autoritzat superior a 3.500 kg).

Una altra de les novetats de l’Ordenança és que, es podrà acordar la substitució de la destrucció del vehicle per la seva adjudicació als serveis de vigilància i control del trànsit en el terme municipal.

Els cotxes precintats ja ocupen mitja planta del parking de Sant Jaume

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad