Un de cada tres locals manacorins ha sol·licitat l’ampliació de les seves terrasses

Hi ha oberta una línia d’ajuts per no haver de pagar la taxa d’ocupació durant els mesos de confinament

 

L’ajuntament no vol que cap bar o restaurant que ho necessiti per motius de la crisi sanitària deixi d’ampliar la seva terrassa. De fet encara està oberta la possibilitat, per a tots aquells propietaris que ho vulguin, de sol·licitar més espai per fer front a la reducció del 50% en l’aforament plantejada pel Govern, i d’aquesta manera poder sufragar les despeses sobrevingudes i tenir una superfície similar a la d’abans de la pandèmia i les seves restriccions.

Així idò, dels 175 locals que enguany han demanat l’ocupació de la via publica al municipi de Manacor, 56 han sol·licitat a la delegació local de Comerç que se’ls ampliés la zona on poder col·locar més taules i cadires i així minimitzar pèrdues. El que suposa el 32% del total, una mica més d’un terç. En aquests moments però, hi ha en tramitació fins a tretze sol·licituds per a noves terrasses, amb la qual cosa el nombre podria pujar lleugerament.

D’altra banda l’Ajuntament ha obert (fins el 30 de setembre) una línia d’ajuts per reemborsar les despeses ja abonades de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules, cadires i mercaderies; o altres despeses derivades de l’ocupació de la via pública, com l’adquisició de mobiliari, para-sols o tendals. Aquesta línia està dotada amb 80.000 euros i el període subvencionable és el comprès entre dia 1 de gener de 2020 i la data d’entrada en vigor de la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per la pandèmia. El regidor d’Activitats i Serveis Generals, Carles Grimalt, recorda que “volem donar totes les facilitats per a què bars i restaurants puguin refer-se de l’impacte del confinament”.

l’ajuntament de Manacor ha habilitat l’adreça de correu electrònic desenvolupamentlocal@manacor.org per atendre els interessats. Es demana la col·laboració a les persones interessades perquè facin servir els recursos electrònics a l’hora de sol·licitar informació o tramitar els ajuts, donada la situació actual.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad