Adéu al que quedava de l’antic velòdrom de Na Xicamunda

Les màquines acaben amb les restes de la voltadora que va acollir, per exemple, un Campionat d’Espanya de Velocitat a principis del segle XX

 

La seva presència era ja pràcticament imperceptible, però això no vol dir que no hi fos. Més en ànima que en cos, l’antiga voltadora de bicicletes de Na Xicamunda, al final del que ara és la ronda de Felanitx en direcció Palma, encara es podia notar sobre el terreny: unes parets, alguns escalons del que va ser un dels velòdroms més ràpids de Mallorca i on, fins i tot, s’hi va celebrar un campionat estatal. Aquests dies unes màquines han acabat de fer net i aplanar els terrenys que ara passaran a ser d’us comercial, enduent-sen també part de la història esportiva de Manacor.

Però a part del Campionat d’Espanya de velocitat, dues foren les cites importants. D’una banda l’organització d’una vetllada multitudinària coincidint amb les Fires i Festes de setembre de 1897, i una segona per la Fira de Sant Jaume de 1912, quan sobre la pista van competir el campió d’Espanya, el senyor Magdalena, contra el de Catalunya, senyor Martí, i el de Barcelona, ​​el senyor Ros, també enmig d’un ambient impressionant. Estampes d’un altre temps i un altre ciclisme.

El velòdrom ‘fantasma’ de Manacor

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad