Comença la construcció d’habitatges de protecció oficial a Manacor

Es preveu un termini d’execució de les obres de catorze mesos i el pressupost és de 1,9 milions d’euros.

 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada pel batle de Manacor, Miquel Oliver, ha posat avui la primera pedra d’una nova promoció d’habitatge de protecció oficial d’onze pisos a Manacor, ubicada al carrer de Lleó XIII, 15 (cantonada amb el carrer de les Moreres).

Armengol ha destacat que parlar d’HPO significa «parlar d’un dels drets fonamentals, tenir un habitatge digne». En aquest sentit, ha assegurat que «és un dret que reconeix la Constitució, però que moltes vegades no es compleix» i que, per aquest motiu, «és un dels objectius prioritaris del Govern des de la passada legislatura».

El conseller Marc Pons ha destacat que «a Manacor no hem de parlar únicament de política de construcció d’habitatge públic, sinó que tenim un plantejament de política pública en habitatge que va més enllà. Construïm habitatge nou, ajudam a la rehabilitació d’habitatge existent, ajudam directament la gent que no pot pagar el lloguer i executam mesures del decret d’habitatge que permetran acabar edificis, que avui són bucs, per tenir més habitatges de protecció oficial».

Per part seva, el batle Miquel Oliver ha agraït «la voluntat de no aturar projectes malgrat la situació actual, perquè les necessitats socials són més grans». En aquesta línia, ha apuntat que «l’habitatge protegit ha estat el gran oblidat a Manacor i per això agraïm les polítiques valentes». «L’habitatge de protecció oficial és una autèntica sortida a la dificultat d’accés a l’habitatge a causa del preu que té», ha subratllat.

Característiques de la nova promoció de Manacor

La promoció d’onze nous HPO consta de tres habitatges d’un dormitori (47,8 m2), vuit habitatges de dos dormitoris (d’entre 57,5 i 64,7 m2 i un d’adaptat) i onze places d’aparcament. Es preveu un termini d’execució de les obres de catorze mesos i el pressupost és d’1,9 milions d’euros.

Serà un edifici que farà cantonada, amb una façana al carrer de Lleó XIII i una façana al carrer de les Moreres, format per una planta soterrani, una planta baixa i tres plantes pis. Es tracta d’un edifici plurifamiliar amb onze habitatges, un local comercial i onze places d’aparcament.

Els habitatges de l’IBAVI es construeixen seguint paràmetres de sostenibilitat i integració de l’edifici al seu entorn, com és el cas d’aquest, que s’ha projectat per corregir la diferència d’alçada màxima entre els dos carrers. Pel que fa a composició de façanes, la proposta fuig de les estridències i s’inclina per un llenguatge neutre, vinculat a una certa tradició a través de la utilització del color blanc, amb un sòcol de marès amb l’altura de la planta baixa, la proporció de les obertures i l’ús de les persianes amb golfos que, a banda de garantir la protecció solar i la privacitat requerides, propicien l’aparició del color.

Volumètricament l’edifici està constituït per dos volums de diferent alçada separats entre si per una franja d’espai lliure que resol mitjançant passeres l’accés als habitatges i alhora permet que la major part tenguin llum i ventilació creuada. Aquesta franja es converteix en un pati que també proporciona il·luminació i ventilació creuada al local situat a la planta baixa. Els arquitectes autors del projecte són Catalina Mestre Rayó, Jordi i Núria Oliveras Boix.

L’Ibavi construirà una finca d’onze habitatges de protecció oficial a Manacor

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad