Joan Ros: “El final serà molt apretat, segon amunt segon avall”

Tot ja està a punt perquè aquest dissabte, a partir de les 19,15 h, l’hipòdrom de Manacor visqui una nova edició de l’emblemàtica cursa de l’home contra el cavall

 

Un repte que enfrontarà Ritz du Bocage menat pel joquei Jaume Fluxà (el cavall més ràpid del passat desembre i el menador més regular de 2019, que hauran de recórrer 800 metres) i a l’atleta del Club Atletisme Manacor, Joan Ros (que n’haurà de fer 400). Precisament amb ell hem parlat una estona perquè ens conti quines són les seves sensacions a manca de quatre dies.

“Tots dos arribarem molt apretats, que és del que es tracta, i al voltant del minut, segon amunt segon avall”, explica Ros, que es mostra animat i positiu tot i les possibles condicions pesades de la pista si continuen les pluges: “Vàrem fer uns tests l’altre dia i pensava que el terreny estaria un poco millor. Hem de tenir en compte que això no és una pista d’atletisme on pot tenir més impuls, aquí quedes clavat”.

El principal handicap per l’atleta manacorí seran les ondulacions de la pista i la possible aigua acumulada a les zones interiors, a causa de l’escàs drenatge de la terra del l’hipòdrom local. “Ara cladrà veure com es prepara i s’aplana i si veig que he d’utilitzar una sabates amb claus més llargs o no. De totes formes estaré al voltant del minut, ben igual que Ritz du Bocage, que corre darrerament a 1,12 minuts el quilòmetre”.

Pel que fa a la polèmica suscitada amb la cursa de l’home contra el cavall celebrada a l’hipòdrom de Son Pardo de Palma a finals d’agost, Ros creu que fou “massa coincidència que després que nosaltres ho organitzàssim tot per fer-ho a l’abril (i no pogués ser pel coronavirus) se’ls ocorrés fer-ne una altra a Palma i abans que es celebrés la de Manacor, que era la inicial. Trob que no han estat les formes adequades”.

En tot cas, cal recordar que la cursa de dissabte començarà just després de la jornada habitual de trot, que anirà de les 16h a les 18,30h. Tot i que abans l’organització té previst obsequiar amb unes plaque a mode de recordatori als atletes que competiren contra el cavall en edicions anteriors: Xisco Gomàriz, Sion Duran i Guillem Barceló.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad