L’Ajuntament cedeix sis espais a les escoles i nou persones per desinfectar

Per complir amb els plans de contingència de la Covid19 i facilitar així una tornada a les aules segura

 

L’ajuntament de Manacor vol que la tornada a les aules en la situació de pandèmia per la Covid19 sigui el més segura possible. Per això i després de múltiples reunions amb la comunitat educativa del municipi, la delegació d’Educació ha treballat per donar resposta a les peticions dels centres educatius per a què puguin complir amb els plans de contingència aprovats per la Conselleria d’Educació. Concretament, l’Ajuntament de Manacor fa cessió de la segona planta de l’edifici de l’Oficina Municipal de Porto Cristo per a què la pugui fer servir el CP Ses Comes, que actualment està en obres.

Així mateix, cedeix dues aules de l’Espai Na Camel·la per a dues aules del Centre d’Educació Especial Joan Mesquida. Pel que fa a la cessió d’espais de la via pública, el CEIP Sa Torre i l’IES Manacor podran disposar exclusivament del parc de na Molla durant l’horari lectiu; també serà d’ús exclusiu en horari lectiu la plaça del Sol i de la Lluna de Porto Cristo per al CP Ses Comes. El parc del Molí d’en Beió serà d’ús prioritari en horari lectiu per als alumnes del CP Molí d’en Xema; i la plaça del Batle Comas, per als alumnes del CP Jaume Vidal i Alcover.

El regidor d’Educació, Mateu Marcé ha destacat que “aquest és un pla viu que anirem actualitzant juntament amb la Conselleria d’Educació a mesura que avanci el curs depenent de les necessitats de la comunitat educativa i de les circumstàncies, que ara mateix són molt incertes”. Igualment, ha assegurat que “hem volgut ser especialment sensibles amb les peticions de Ses Comes i Sa Torre, dos centres en obres”.

Quant a les mesures de pacificació del trànsit i de cara a poder assegurar una entrada a les aules esglaonada, sense aglomeracions i segura, als horaris d’entrada i sortida de l’escola es tancarà el carrer de Sant Antoni per a les famílies del CP Simó Ballester; es tancarà el carrer de Son Boga per a les famílies del CEI Son Boga i del CP Molí d’en Xema; i es limitaran els aparcaments al carrer dels Moriscos per a les famílies del CP Jaume Vidal i Alcover. Així mateix, entre les 8.30h i les 12.30h es tancarà el carrer de l’Estribord per a les famílies i alumnes del CP Mitjà de Mar de Porto Cristo. A més, es tancarà durant tot el matí el carrer Llicenciat Sebastià Perelló i Arbona en el tram entre el CP Es Canyar i l’IES Mossèn Alcover; i el carrer de l’Anfós per al CEIP Talaiot de S’Illot.

Marcé ha insistit que “en qualsevol circumstància, però ara més que mai és important que les famílies vagin a peu a l’escola”. Per a facilitar el compliment de totes les mesures i protocols de neteja i desinfecció, l’Ajuntament de Manacor ha modificat el contracte de neteja de les instal·lacions educatives per a què cada centre educatiu públic del municipi pugui comptar amb una persona que treballi en exclusiva en tasques de neteja i desinfecció en horari lectiu, és a dir, un total de 9 persones. Aquesta mesura tendrà un cost de 115.000 euros per a les arques municipals.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat que “una situació excepcional requereix mesures excepcionals, per això i després de múltiples reunions amb la comunitat educativa, l’Ajuntament es posa a la seva disposició fins i tot amb assumptes que extralimiten les competències municipals. La comunitat educativa necessita suport més que mai i l’Ajuntament respon amb la cessió d’espais públics i amb recursos propis per a facilitar la neteja i desinfecció”.

Així mateix, l’Ajuntament de Manacor també ha renegociat el contracte amb l’empresa concessionària de les escoletes municipals Nins i Nines i Son Boga per a què es puguin adaptar-se als protocols de neteja. En aquests dos centres, s’ha assegurat que la concessionària pugui substituir automàticament els docents en cas de baixa per Covid19. Marcé ha recordat també que es faran proves PCR cada mes a tot el personal d’aquestes dues escoletes i que “comencen el curs amb el 100% d’aforament i amb total normalitat i seguretat”. Manteniment dels centres educatius i material de separació d’espais.

Obres de manteniment

D’altra banda i com cada any, l’Ajuntament de Manacor ha fet les obres de manteniment pertinents als centres educatius del municipi de cara al principi de curs. S’ha procedit a la pintura d’aules dels CP Es Canyar, Simó Ballester i Ses Comes, a més de la pintura d’alguns espais al CP Mitjà de Mar. Al CEIP Talaiot s’ha fet una revisió i pintura del tancament del centre, a més d’adobar goteres i l’escala d’emergències.

Pel que fa al CP Pere Garau, s’han pintat les pissarres i repassat la pintura de diversos espais, a més de l’adob de les bombes d’aigua. Al CP Jaume Vidal s’han fet tasques de manteniment com ara pintar els baixos de les aules, els arrambadors i fer les canaletes netes. Al CEI Sa Graduada s’ha pintat la barrera de l’entrada, adobat aixetes i revisat la instal·lació elèctrica. Així mateix, s’ha donat suport al traspàs de mobiliari entre aules per ajustar-se als plans de contingència a tots els centres que així ho han sol·licitat: Simó Ballester, Ses Comes, Pere Garau, Sa Graduada.

Igualment, s’ha encarregat l’adquisició de barreres de separació entre Molí d’en Xema i Son Boga i cons i cadenes per fer separacions als patis escolars. Miquel Oliver ha asseugrat que “les famílies i la comunitat docent han hagut de posar molt de la seva part durant els darrers mesos. Des de l’Ajuntament, agraïm i reconeixem aquest esforç i per això també ens posam a disposició perquè el curs pugui començar amb totes les garanties. Els infants han estat els grans oblidats d’aquesta pandèmia i ja és hora que puguin recobrar les seves rutines i puguin tornar a l’escola; per això l’Ajuntament facilita una tornada a l’escola segura.”

Mateu Marcé: “Les escoles comptaran amb parcs i places per fer-hi classe”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad