El passat temporal va deixar 2,4 milions en pèrdues

El Govern insta a Madrid a declarar zones com Son Sureda a Manacor com a greument afectades per poder rebre ajudes

 

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ja ha finalitzat l’informe inicial de danys en l’àmbit de les explotacions agràries de Mallorca causats pel temporal del passat 29 d’agost. La valoració final de les pèrdues econòmiques a les explotacions agràries inspeccionades, entre les quals es troba la de Son Sureda a Manacor, ascendeix a 2,4 milions d’euros. Un total de 15 finques agràries de tota l’illa es van veure damnificades, sumant una extensió d’unes 300 hectàrees.

Un equip de tècnics de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural van visitar durant la passada setmana totes les explotacions agràries afectades pel temporal, recollint les dades d’extensions danyades i fent estimacions econòmiques de les pèrdues. Cal destacar que en alguns casos, les finques van declarar fins a més de mig milió d’euros en pèrdues, comptabilitzant danys als cultius d’interior i d’exterior, als arbres fruiters, a la vinya, als hivernacles, als sistemes de reg i a les edificacions agràries (cobertes, teulades, xarxa elèctrica, etc.).

El Consell de Govern ha aprovat avui l’acord per instar el govern central a declarar les zones danyades pel temporal del passat 29 d’agost com a zones greument afectades, i poder rebre així les ajudes pertinents des de l’Estat per pal·liar els danys. Dins aquesta petició s’han inclòs també finalment els cultius de les diverses explotacions agràries de Mallorca que es van veure afectades.

Les finques que van comunicar a la conselleria danys es troben als municipis de Manacor, Mancor, Felanitx, Porreres, Palma, Maria de la Salut, Banyalbufar, Ariany, Campos, Lloseta, Petra, Binissalem, Esporles, Inca, Bunyola i Sencelles. Al document de l’acord de Consell de Govern, però, s’ha reflectit que la petició és per a totes “les explotacions agràries afectades de l’illa de Mallorca” afectades a causa del fenomen meteorològic advers esmentat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad