Es posa a la venda el llibre de Toni Sureda sobre la revolta femenina local de 1920

La presentació del llibre El motí de les dones. La revolta femenina de 1920 a Manacor, de Toni Sureda Vicens, que obtingué el XIX Premi Alexandre Ballester d’assaig convocat per l’Ajuntament de Sa Pobla (Mallorca) i que estava prevista per a finals d’aquest mes de setembre, s’ha hagut de suspendre per tercera vegada com a conseqüència de la situació extraordinària d’una nova onada del virus Covid-19.

L’esforç de part de l’editorial Lleonard Muntaner i del Ajuntament de Sa Pobla per endarrerir de l’acte no ha servit per poder presentar-lo públicament amb garanties i no hi ha hagut cap altra opció. Per aquest motius l’autor ha informat que el llibre es posarà a la venda en totes les llibreries i punts habituals a partir d’aquesta propera setmana. “Així i tot no es descarta que més endavant poguem realitzar un col·loqui analitzant la situació que es vivia a Mallorca i evidentment a Espanya fa cent anys, segons el text del llibre el motí de les dones”, recorda.

El llibre relata uns successos reals que tingueren lloc a Mallorca i especialment a Manacor el 20 de maig de 1920. Una revolta on hi varen participar especialment les dones que protestaven contra la situació social, política i econòmica per la manca de les matèries bàsiques existents per poder subsistir. Els amotinats romperen mostradors de roba per poder apoderar-se del material de primera necessitat. Seixanta i cinc persones foren detingudes per la Guàrdia Civil. Una fets que marcaren un punt d’inflació en aquells moments.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad