Es posa a la venda el llibre de Toni Sureda sobre la revolta femenina local de 1920

La presentació del llibre El motí de les dones. La revolta femenina de 1920 a Manacor, de Toni Sureda Vicens, que obtingué el XIX Premi Alexandre Ballester d’assaig convocat per l’Ajuntament de Sa Pobla (Mallorca) i que estava prevista per a finals d’aquest mes de setembre, s’ha hagut de suspendre per tercera vegada com a conseqüència de la situació extraordinària d’una nova onada del virus Covid-19.

L’esforç de part de l’editorial Lleonard Muntaner i del Ajuntament de Sa Pobla per endarrerir de l’acte no ha servit per poder presentar-lo públicament amb garanties i no hi ha hagut cap altra opció. Per aquest motius l’autor ha informat que el llibre es posarà a la venda en totes les llibreries i punts habituals a partir d’aquesta propera setmana. “Així i tot no es descarta que més endavant poguem realitzar un col·loqui analitzant la situació que es vivia a Mallorca i evidentment a Espanya fa cent anys, segons el text del llibre el motí de les dones”, recorda.

El llibre relata uns successos reals que tingueren lloc a Mallorca i especialment a Manacor el 20 de maig de 1920. Una revolta on hi varen participar especialment les dones que protestaven contra la situació social, política i econòmica per la manca de les matèries bàsiques existents per poder subsistir. Els amotinats romperen mostradors de roba per poder apoderar-se del material de primera necessitat. Seixanta i cinc persones foren detingudes per la Guàrdia Civil. Una fets que marcaren un punt d’inflació en aquells moments.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad