735.000 per rehabilitar la plaça de s’Antigor i el carrer dels Gerrers

El conseller Marc Pons ha visitat avui Manacor per veure l’espai a renovar

 

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general d’Arquitectura, Bernat Roig, ha explicat avui, juntament amb el batle de Manacor, Miquel Oliver, i la regidora d’urbanisme, Núria Hinojosa, la posada en marxa de la línia d’ajudes a particulars per a la rehabilitació i millora dels habitatges inclosos en l’àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) de Manacor . L’ARRU comprén una part del nucli antic: la zona nord-oest, que limita, per un costat, amb l’avinguda del tren i l’estació intermodal; i per l’altre costat, amb la zona més comercial de Manacor: el nucli antic a l’entorn de la plaça de sa Bassa i els carrers adjacents.

Aquesta nova convocatòria d’ajudes està dotada amb un total de 318.000 euros i es tracta d’ajuts adreçats a la població per dur a terme obres o treballs de manteniment i intervenció en els habitatges amb la finalitat d’adequar-los als estàndards que preveu la normativa vigent, i millorar-ne la conservació, l’eficiència energètica i l’accessibilitat.

En els pròxims dies es publicarà la convocatòria en el BOIB i a partir de l’endemà ja es podran presentar les sol·licituds. Les obres s’han d’haver iniciat a partir del 8 d’abril de 2020 i han d’estar concloses el 30 de setembre de 2021. La finalització per justificar la subvenció acaba l’octubre de 2021.

El passat mes d’octubre de 2018 es va signar un acord, producte de la col·laboració interinstitucional, entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el Govern i l’Ajuntament de Manacor que definia l’àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) de Manacor.

L’ARRU inclou dues línies d’actuació: d’una banda, actuacions de regeneració urbana d’espais públics i, de l’altra, ajudes per facilitar la rehabilitació i millora dels habitatges particulars que es troben en l’entorn delimitat com a ARRU.

D’aquesta manera les ajudes van destinades a l’Ajuntament de Manacor, per a obres de reurbanització, i a particulars, per a la rehabilitació i renovació d’habitatges compresos dins l’ARRU.

La part relativa a la regeneració i reurbanització d’espais públics ja està ja en marxa per part de l’Ajuntament i suposa l’execució del projecte de reurbanització de la plaça de l’Antigor i del carrer dels Gerrers. El projecte s’ha licitat per 375.000 euros, dels quals 84.000 euros es tramiten a través de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, abonats pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i 291.000 euros per part de l’Ajuntament.

En breu es publicarà la convocatòria de les ajudes per a la rehabilitació dels habitatges particulars per import de 318.000 euros.

Per tant, el còmput total d’ajudes per a la reforma dels espais públics i per als particulars, més la inversió que farà l’Ajuntament, suma 735.000 euros en inversió pública.

El conseller Marc Pons ha destacat: «Des del Govern destinam 444.000 € i des de l’Ajuntament 291.000 €, un gran esforç pressupostari per assolir l’eficiència energètica, la seguretat i el confort dels habitatges del centre de Manacor».

Les obres destinades a habitatges particulars que es podran acollir a aquestes ajudes són:

— Obres de conservació/seguretat, per exemple, de fonamentació, estructura, instal·lacions, cobertes, terrasses, façanes i mitgeres, inclosos els processos de desamiantatge.

— Obres d’accessibilitat, com instal·lació d’ascensors en edificis sense ascensor o la renovació d’aquest, rampes o altres dispositius d’accessibilitat, que inclou els adaptats a les necessitats de persones amb discapacitat sensorial.

— Actuacions de millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat com, per exemple, obres de millora de l’envolupant tèrmica de l’habitatge per reduir-ne la demanda energètica (millora de l’aïllament tèrmic, substitució de fustam i envidrats, etc.).

La quantia de les ajudes pot anar dels 3.000 als 24.000 euros per habitatge en funció de la tipologia de les obres i de les condicions personals i econòmiques de les persones que hi viuen per a ajudes de seguretat i conservació, accessibilitat i millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat.

En termes generals l’ajuda no pot superar el 40 % de la inversió total, però es puja la quantia fins al 75 % de l’import si la unitat familiar té ingressos inferiors a tres vegades l’IPREM o en casos en què algun dels residents tengui una discapacitat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad