El Consell només ha tomat 6 obres i·legals a Manacor en tres anys i mig

De les 346 dutes a terme al resta de Mallorca. Pot consultar-ho per municipis, aquí

 

L’activitat de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca ha provocat l’execució de 346 demolicions d’obres il·legals ens els darrers tres anys i mig, des de l’1 de gener de 2017 fins al 30 de juny de 2020 (81 en el 2017, 97 en el 2018, 124 en el 2019 i 44 fins al 30 de juny de 2020). De totes aquestes només 6 han estat al municipi de Manacor.

 

 

Aquestes 346 demolicions s’han executat en la gran majoria de municipis de Mallorca, essent més nombroses en aquells municipis que tenen delegades en l’Agència les seves competències en disciplina urbanística en sòl rústic des de la seva creació l’any 2009​​​​​​​ i a on l’activitat de l’ADT està més consolidada (veure mapa adjunt, que l’Agència actualitzarà periòdicament).

Totes les demolicions, llevat d’una, han estat executades pels propietaris afectats. D’aquestes 346, 322 (un 93%) s’han pogut acollir a les reduccions del 80% i el 90% de la sanció que estableix la llei, perquè han estat executades pels propietaris dins el termini voluntari per fer-ho.

L’Agencia de Defensa del Territori també està actuant com a dinamitzador de l’economia sostenible de Mallorca. Des de principis de l’any 2018, l’activitat de l’ADT ha provocat la presentació i execució de 466 projectes d’obres de restabliment del territori i el paisatge de Mallorca, que estan donant feina a picapedrers, arquitectes, aparelladors, enginyers agrònoms i advocats. Uns projectes que també estan generant nous ingressos per als ajuntaments, perquè suposen la liquidació de taxes i imposts municipals.

Aquestes dades posen de manifest que l’objectiu principal de l’Agència de Defensa del Territori no és recaptatori, sinó que les seves actuacions persegueixen objectius més importants per al present i el futur de Mallorca, com són:

– Restituir el territori i paisatge de l’illa al seu estat natural anterior a les il•legalitats urbanístiques

– Dinamitzar l’economia sostenible com a activitat econòmica de futur, amb la presentació i execució de projectes d’obres de restabliment del territori i el paisatge

– Incrementar els ingressos dels ajuntaments amb la liquidació de les taxes i imposts vinculats als projectes de restabliment

– Incentivar els propietaris de sòl rústic a respectar la legislació urbanística i territorial i mostrar a la ciutadania que la funció preventiva de l’ADT en els darrers anys està essent efectiva.

L’ADT ja exerceix les competències delegades a més de la meitat dels municipis de Mallorca, amb convenis amb Andratx, Santa Eugènia, Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos, Manacor, Inca, Esporles, Pollença, Sencelles, Vilafranca i Sa Pobla. Durant 2020, Calvià i Consell també s’incorporaran a la llista de municipis conveniats.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad