SFM ja du gastats enguany 50.000 euros en netejar grafittis dels trens

Des del mes de gener fins agost s’han registrat 22 pintades

 

L’empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), cada any té una despesa molt elevada per restaurar els perjudicis derivats dels grafittis ferroviaris. Les xifres són clares i demostren la gravetat del problema. A pesar que aquests actes s’han reduït de forma molt considerable respecte a l’any anterior, des del mes de gener fins aquest mes d’agost de 2020 s’han registrat 22 pintades als trens d’SFM. A diferència del 2019 que es varen registrar 40 pintades al llarg de l’any.

Aquestes 22 pintades registrades enguany han suposat una despesa de 49.243,85 euros fins a dia d’avui. L’any 2019 SFM va haver de desemborsar gairebé 160.000 euros per esmenar els danys ocasionats, tant en el seu parc mòbil com en les seves infraestructures, per aquests actes.

En aquest sentit, cal ressenyar que, al marge dels costos derivats de netejar les pintades als trens, part de l’import anual sufragat es deriva dels desperfectes ocasionats en les infraestructures durant les incursions dels grafiters, que originen danys en tancats, reixes, portes, parets, mobiliari, circuits de vídeo, sensors, detectors, etc.

A aquesta despesa també cal sumar els costos mediambientals que provoca l’eliminació de la pintura en les cotxeres, el cost de les actuacions judicials i les alteracions i interrupcions en el servei que els usuaris poden suportar pel fet que, a vegades, les pintades deixen inutilitzades temporalment algunes unitats.

En aquests darrers anys, SFM ha incrementat les mesures per lluitar contra aquesta xacra. En aquest sentit, ha reforçat el personal de seguretat en totes les seves instal·lacions quant al nombre d’efectius i disposa a més d’una unitat canina per a la vigilància nocturna en les instal·lacions de Son Rutlan. Així mateix, s’han millorat i augmentat els tancaments en totes les dependències, s’han reforçat els equips tècnics de seguretat i d’enregistrament de vídeo, i s’ha afegit un bon nombre de càmeres de vigilància a les ja existents.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad