Joan Pol: “Passejant per l’hotel completament buit me va pegar plorera”

Joan Pol és el predident de l’Associació Hotelera de Cales de Mallorca. Propietari de Club Cala Romaní, que encara no ha pogut obrir aquesta temporada, és un dels empresaris afectats directament per les conseqüències de la pandèmia al sector: “L’altre dia passejant per l’hotel completament buit he de reconèixer que me va pegar plorera…”.

Per Pol l’actual temporada “s’ha acabat” i s’ha de començar a pensar en la següent: “Hem decidit que als clients que han hagut d’anul·lar les seves reserves d’enguany, els mantindrem els mateixos preus de cada a 2021 sempre i quan venguin més o menys per les mateixes dates… i és una iniciativa que està marxant bastant bé. Som optimista”, explica amb certa nostàlgia per no veure l’ambient turístic acostumat. I és que ara mateix, dels onze hotels que conformen la planta hotelera de Cales de Mallorca, només quatre han obert. “…El que no sabem és fins quan si es mantenen les restriccions del Regne Unit”.

Als clients que han hagut d’anul·lar les reserves d’enguany, els mantindrem els preus per 2021

“Obrir en aquestes circumstàncies és d’autèntics herois, perquè ra mateix els hotelers perden doblers… al mateix temps a molts hotels de Cales els clients no s’hi acaben de sentir bé, i no és per l’hotel en si ni pel servei, sino perquè tots són d’entre 800 i 1.000 places, i si a cada un només hi ha cent turistes és normal que s’avorreixin… si l’any passat ens haguessin dit que passaria això i que quedaríem mesos tancats a casa, no els hagués cregut”.

El president hoteler recorda que en aquests moments també “costa molt que el client peninsular vengui, bàsicament perquè tenen altres opcions més properes i enlloc d’agafar un avió i estar devora una persona que no saps qui és, poden arribar a la costa en un parell d’hores amb el seu cotxe particular. Jo de fet ho faria així també…”. “En qualsevol cas, en temps de vaques magres no es pot matar l’animal, sino que l’hem de tornar a engreixar poc a poc perquè doni més llet”.

Costa molt que el client peninsular vengui perquè poden agafar el cotxe

Actualment, els quatre hotels en funcionament a Cales de Mallorca es nodreixen també d’altres clients que les cadenes envien d’altres indrets encara menys ocupats com ara Cala d’Or. “El que tenim a Cales de bo, és que els hotels han fet una gran tasca durant els darrers anys i quasi tots estan reformats, i per això, encara que la situació no és bona, podem funcionar”.

Pol té por que amb els possibles rebrots del virus hi pugui haver un segon confinament: “Seria definitiu pel sector a la nostra zona i a Mallorca… i això que som dels qui pensen que el Govern ho va fer molt bé quan va tancar els aeroports, perquè això ens va donar més vida de cara al futur”. “Jo me sent orgullós d’aquesta terra i sempre que puc la promocion per tot allà on vaig… el que vull dir és que aquí vivim del turisme, directe o indirectament, perquè també ho fan els que ens suministren materials o verdures als hotels, per exemple…”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad