L’Ajuntament aparca les multes per la ITV d’edificis fins a 2021

Primer vol corregir els percentatges dels quatre anys anteriors

 

L’ajuntament de Manacor vol posar ordre pel que fa als Informes d’Avaluació d’Edificis (coneguts com les ITV dels habitatges), una ordenança aprovada en ple l’any 2016 i que a dia d’avui encara només es cumpleix a mitges. “Volem revertir aquesta situació que arrossegam i per això primer hem d’aconseguir que els veïnats siguin conscients de la importància de passar-la”, explicava fa uns dies la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa.

Però de fet el consistori no té previst començar a imposar sancions (de fins a 2.999 euros) fins el 31 de desembre de 2020. Perquè es necessita temps i perque el departament creu que hi ha molta gent que ho fa bé i està a l’espera que el propi Ajuntament li notifiqui si les reformes per passar la ITV han estat les correctes. Pel que fa a les xifres, dins l’any 2019 va enviar 3.672 cartes als propietaris afectats per les avaluacions, dels quals el 66,5% va cumplir en temps i forma.

“Estam satisfets, però és cert que necessitam de la convicció dels propietaris i posar-nos al dia des de 2016”, es reafirma Hinojosa, que recorda la motivació de l’ordenança: “No tenim cap afany recaptatori, el que volem és evitar la degradació dels edificis que ja tenen una edat i que puguin causar problemes de seguretat. No han de passar pena ni propietaris ni ciutadans”.

De totes formes, el tassó tan es pot veure mig buit o mig ple. I és que si anam per enrera, els percentatges de particulars que compleixen amb les inspeccions va baixant: 54,7% al 2018, 53,9% al 2017 i un 44,2% el 2016. Amb tot, el servei denota necessitats com la falta de personal o l’establiment d’un programa informàtic específic per agilitar el procés, cosa que segons la regidora ja s’està posant en marxa.

Aquest ha estat el calendari de la ITV d’edificis des de que va entrar en vigor:

− Any 2016: immobles amb antiguitat ≤ 1900

− Any 2017: immobles amb antiguitat compresa entre 1901 i 1935, ambdós inclosos

− Any 2018: immobles amb antiguitat compresa entre 1936 i 1955, ambdós inclosos

− Any 2019: immobles amb antiguitat compresa entre 1956 i 1965, ambdós inclosos

− Any 2020: immobles amb antiguitat compresa entre 1966 i 1970, ambdós inclosos

Només la meitat d’edificis antics del municipi han passat la Inspecció Tècnica

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad