Didier Grupposo: “És cert que Majorica no està en la millor forma, però tenim marge”

Didier Grupposso (París, 1969) fa quasi dos anys que és el director general de Perlas Majorica, la marca manacorina per excel·lència. Però ja en fa cinc que treballa a l’empresa en distints àmbits, amb la qual cosa en té una visió ample i global de la seva situació actual. Amb ell parlam sobre els efectes de la crisi sanitària i el futur a curt i mitjan plaç de la perlera.

 

-Definiria la situació de Majorica com a incerta?

Com tot el mercat internacional, que no acaba d’arrencar. No som una excepció. Però hem signat convenis i començat a obrir tendes. Ara mateix també hi ha cinc empleats treballant en qüestions logístiques i de comandes a Manacor, els dimarts i dijous. És una situació fotuda, hem estat mesos sense pràcticament vendes i sense inversió. Ens hem acollit als prèstecs ICO que ha tret el govern de l’estat. Tenim una plantilla de 300 persones, el que suposa també una despesa mensual de 200.000 euros en Seguretat Social.

-Quan tornarà a obrir la fàbrica de Majorica a Manacor?

Quan abans millor. Poc a poc anirem obrint les tendes, com de fet ja estan obertes algunes com les de El Corte Inglés o la petita de les Coves del Drach. Ara mateix estam intentant mantenir-mos al mercat amb l’stock que teníem abans de la pandèmia i l’ERTO. Així mateix obrim una nova tenda al començament del passeig del Born de Palma, a fi d’atreure els turistes que arribin dels creuers. Depenem del mercat turístic també i està bastan aturat de moment; de totes formes ho hem de provar.

El conveni amb els treballadors s’ha signat també per poder mantenir la plantilla

-Fins quan durarà l’ERTO?

Amb el conveni signat amb els sindicats tenim assegurada la pròrroga de l’ERTO per força major fins a l’1 d’octubre d’enguany. Després veurem què passa o si passam a un altre per causes productives o no. Ara és prest per parlar-ne. A curt plaç l’objectiu és ficar-se en la dinàmica del mercat, tenir la possibilitat de vendre i d’aquesta manera adaptar-mos a les oportunitats actuals. El mercat asiàtic sembla que desperta, el nordamericà de moment no.

 

ESADE

 

-Però l’empresa ja tenia problemes per poder fer front a les nòmines abans del coronavirus. La crisi sanitària els ha vingut bé o ha agreujat la situació?

La pandèmia no ens ha ajudat gens perquè ho ha aturat tot, i això no és bo per cap empresa. També és veritat que no estàvem en una bona situació… financerament no estàvem en la millor forma; en tot cas ara esperam que amb les ajudes del Govern ens poguem posar en ‘mode avió’, repassar totes les despeses, reestructurar deutes i tornar a arrencar per millorar la situació. Això és el que realment importa.

Financerament no estàvem en la millor forma abans, però ni el coronavirus ni l’ERTO han ajudat

-Majorica té futur? Hauran de continuar demanant crèdits bancaris?

Està clar que té futur!. És una lluita diària. A la pregunta que em feia abans, nosaltres també depenem molt de les temporades de l’any en aquest sentit, èpoques en que venem més. Ara cal refer els escenaris amb bancs i proveïdors. Tenim unes expectatives de vendes marcades i segons això actuarem, tant per obrir la fàbrica com per anar pagant. La marca té molt futur; Majorica és coneguda per tot el món i encara tenim un potencial i un marge enorme per davant. Enguany ja prevaràvem una col·lecció i els actes pel 130 aniversari… vull dir que no tot és dolent, hi ha llum al final del túnel. El que hem de fer ara és donar-li oxigen entre tots, invertir en publicitat i recuperar les vendes.

-Fins quant pot aguantar Majorica sense produïr?

En principi tenim stock acumulat per fer front a tres mesos.

-La plantilla no es veurà afectada?, Hi haurà acomiadaments si finalment es cumpleix el pitjor dels escenaris i no s’obri tot fins el juny de 2021?

Miri, precisament s’ha signat el conveni amb els treballadors per assegurar-nos que tot això no passi. Ara mateix no se contempla ni un ERO ni una suspensió de pagaments. D’aquí un any tendrem la mateixa plantilla, però hem de fer les coses bé. Pel que fa a la data que em diu vostè, seria en el pitjor dels casos. Crec que ens hem de situar a un terme intermig. Cap el mes d’octubre ja confio en poder reincorporar els treballadors de la fàbrica de Manacor, qui sap si a finals de setembre si veim que tot va molt bé…

La difícil situació de Majorica: amb problemes econòmics i sense data per tornar a produïr

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad