El Principal de Palma compartirà programació amb Manacor

La signatura del nou conveni s’ha duit a terme avui i ja especifica una serie d’obres

 

L’Institut Públic del Teatre de Manacor i la Fundació Teatre Principal de Palma, han tornat a signar avui un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’establir una programació conjunta d’arts escèniques i musicals. La idea principal és seguir promovent, organitzant, gestionant i patrocinant tota classe d’actes, exhibicions i activitats tendents al desenvolupament i foment de la cultura, les arts i l’ocupació de l’oci.

El Teatre de Manacor desenvolupa des de fa més de vint anys una activitat cultural singular dins Mallorca, caracteritzada per una programació única dins la Part Forana pel que fa a la qualitat i intensitat. És des d’aquest punt de vista, que la col·laboració amb el Teatre Principal és encara més important.

Segons el conveni, que durarà un any natural, l’acord té per objecte “promoure la programació i circulació d’espectacles entre Palma i Manacor, per tal de millorar l’oferta cultural d’arts escèniques i música a Mallorca”.

Pel que fa als aspectes tècnics, el conveni marca que s’ha de crear una comissió de seguiment amb els responsables d’ambdues institucions, que s’han de reunir de manera periòdica un mínim de tres vegades l’any. Aquesta Comissió ha d’estar formada per l’equip de direcció del Principal i del Teatre de Manacor i n’ha d’exercir la secretaria la persona que el Principal designi. Així mateix, cadascuna de les parts disposa d’un sol vot, de manera que els acords s’han de prendre per consens.

Finalment, i quan als aspectes econòmics, el Principal ha de pagar un 60% de la seva aportació en la signatura del conveni i el 40% restant, a partir del començament del segon semestre de l’any

Gràcies a aquest conveni, «Tot esperant Godot» (Sala Beckett), «Els Ocells» (La Calòrica), «La Gavina» (Focus), «T’estimo si he begut» (Dagoll Dagom) i «Clitemnestra» (producció del Principal), formaran part de la programació del Teatre de Manacor.

A l’acte de signatura, que s’ha dut a terme a l’entrada de l’Auditori de Manacor, hi han estat presents el gerent del Teatre de Manacor, Tomeu Amengual, el gerent del Teatre de Principal de Palma, Josep Ramon Cerdà, la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i el regidor de Cultura, Mateu Marcé.

Marcé ha valorat molt positivament l’agermanament de les dues ciutats en la promoció de la cultura i l’art arreu de l’illa de Mallorca. Per la seva banda, el batle Oliver ha volgut destacar el paper del Teatre de Manacor, caracteritzat per una programació única dins la Part Forana pel que fa a la qualitat i intensitat, fet que el destaca entre els més importants de les Illes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad