Línies grogues i mesures dissuasòries per no aparcar camí de Cala Varques

La presidenta del Consell de Mallorca i el batle de Manacor inspeccionen les mesures per evitar la massificació de cotxes a la carretera

 

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, en coordinació amb l’Ajuntament de Manacor, ha conclòs les actuacions anunciades el passat mes de juny als vorals de la carretera que uneix els nuclis de Porto Cristo amb Portocolom (Ma- 4014) per evitar estacionaments irregulars l’entorn de Cala Varques.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha visitat la zona on s’ha realitzat els treballs i ha destacat que «és tracta d’una actuació per limitar l’aparcament a una carretera on no es podia aparcar i que creava inseguretat. L’accés a la platja verge de Cala Varques serà ara més segur i més respectuós amb aquest espai d’alt valor mediambiental». La presidenta també ha recordat que «és una actuació en resposta a la sol·licitud de l’Ajuntament de Manacor i, amb la seva col·laboració, controlam la massificació de vehicles i evitam els aparcaments irregulars».

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, va explicar davant la Comissió Municipal del consistori manacorí les mesures implantades i que han consistit en la col·locació de senyalització vertical advertint de la prohibició d’aturar i aparcar (sis senyals) i el pintat de quatre quilòmetres de senyalització horitzontal groga a la via. Ambdues actuacions s’han dut a terme en un radi de 4 quilòmetres, des del quilòmetre anterior i el posterior a la intersecció de l’Ma- 4014 amb l’Ma- 4015 i en ambdós sentits.

També s’han instal·lat 450 metres de barreres de fusta per a evitar aparcaments irregulars als vorals d’aquesta part de la carretera. Fet que impedirà de manera física l’aparcament en tot el tram de via i augmentarà la seguretat, ja que evitarà atropellaments o altres tipus d’accidents per distracció i col·lapses.

«La intenció no és que no es pugui accedir a Cala Varques, però sí que pensam que hem de canviar l’accés als indrets amb alt valor mediambiental i paisatgístic de la nostra illa». Ha explicat el conseller insular que, a més, ha afegit que «no podem permetre la massificació de vehicles en llocs con aquest, per això apostam per un accés mediambiental sostenible». En aquest sentit, es recomana l’accés per vies senderistes com la de Cala Romàntica. Les actuacions han tengut un cost de 50.000 euros.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, que ha destacat l’excel·lent coordinació entre les dues institucions i ha agraït l’aplicació d’aquestes actuacions. «No es tracta d’impedir el pas a la cala, sinó que és una activitat turística que hem d’intentar que sigui el més limitada possible», ha assegurat Oliver, que ha afegit que «l’actuació que ha fet el Consell de Mallorca permet que la gent que vulgui arribar a Cala Varques ho faci de manera segura».

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad