Si tems la soledat no practiquis esports de resistència

Opinió / Toni López

Si en un article anterior parlàvem dels beneficis d’entrenar en grup, avui veurem l’altra cara de l’entrenament d’esports de resistència, la soledat. Ja sigui per motius logístics de conciliació, treball, feina, família i amics, o bé la preparació d’un objectiu molt específic com podria ser un triatló de llarga distància o una marató, fan que entrenar a soles sigui la millor opció. Però anem a veure quins beneficis ens aporta l’entrenament desacompanyat.

ORGANITZACIÓ

Si ja es fa complicat organitzar l’agenda cercant llacunes on poder fer algun entrenament, ja no vull dir-te quan has de sincronitzar agenda amb els teus companys d’entrenament. Per tant entrenar a soles permetrà que puguis entrenar en les hores més còmodes del teu dia a dia sense perjudicar a cap company, especialment si ets dels que comencen el dia a hores de forner per poder complir amb totes les teves obligacions i poder entrenar. Entrenar a soles és tenir flexibilitat horària.

RENDIMENT

Si tens un objectiu molt concret i segueixes algun pla d’entrenament d’un entrenador, serà difícil realitzar els entrenaments de qualitat seguint les pautes de l’entrenador i les necessitats del grup, a no ser que  comparteixis pla d’entrenament o els teus socis s’adaptin a les teves necessitats. La meva recomanació és, que si t’agrada entrenar en grup, cerquis perfils d’un nivell semblant al teu o una mica superior però que s’adaptin una mica a tu, però només per aquells entrenaments més generals com serien els rodatges. Pels entrenaments més específics com serien les sèries millor entrenar sol, complint els objectius plantejats per l’entrenador.

ENTRENAMENT MENTAL

Els esports de resistència normalment es competeix de forma totalment individual i l’aspecte psicològic, acompanyat d’un bon rendiment fisiològic, són vitals per assolir els teus objectius. Per tant entrenar treballant mentalment la superació de les adversitats durant l’entrenament de forma individual et farà més fort a l’hora de competir.

ESPAI PERSONAL

En una actualitat tan socialitzada, costa trobar un espai personal per retrobar-te amb tu mateix. Són moltes les persones que troben aquest espai en la pràctica esportiva, res com una sessió de natació per reorganitzar els teus pensaments. Personalment les millors idees se m’han ocorregut practicant esport de forma individual.

SENSACIONS

En el món dels esports de resistència és importantíssim escoltar al teu cos i les seves sensacions per poder ajustar l’entrenament. En trenar en grup fa que aquesta escolta no sigui tan exhaustiva i el risc de sobreentrenament més alt.  Entrenant en grup tendirem a esprémer una mica més el nostre cos, fet que en moments de la temporada ens pot interessar, però no sempre.

Així doncs, un cop analitzats el pros i contres d’entrenar en grup i individualment, és l’hora de valorar com estàs entrenant i quina forma es convé més tant a nivells de rendiment com a nivells personals. Com entrenador i esportista et recomano la combinació de les dues modalitats i depenent del moment de la temporada, i si trobes un company de batalles que s’adapti a totes les teves necessitats d’horari i rendiment aprofita per entrenar al màxim, sempre seguint els principis de l’entrenament i escoltant al vostre cos i les seves sensacions.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad