Ja només queden dos pescadors professionals a tot el municipi

Des de 2016 tampoc hi ha punt de venda directe a Porto Cristo

 

Manacor, un municipi amb més de 43.000 habitants empadronats, només compta ja amb dos pescadors professionals. Així ho va confirmar aquest divendres la Confraria de Pescadors de Porto Cristo al pregó d’obertura d’unes atípiques Festes del Carme. Enfora queden les 41 embarcacions que s’hi dedicaven cada dia l’any 1983 o el centenars de famílies que amb el port com a base subsistien exclussivament del que pescaven i venien, entre 1945 i principis dels anys.

També lluny queden les siluetes del Pepita Marqués o el Rafelet, les dues darreres barques del bou que feren feina a Porto Cristo fins el 1987. Avui només un sol llaüt de la confraria, el La Roca I continua pescant amb llicència professional, ofegat a un port ple de velers i llanxes recreatives. La mala situació va fer que el punt de venda directa que hi havia a la llotja s’hagués de tancar a principis de 2016, entre d’altres coses perquè l’ajuntament de Manacor no en va voler pagar el manteniment de llum i aigua.

Tampoc ajudava la manca de propaganda municipal i turística que dur-hi turistes. Tan sols entre un 10 i un 20% de les captures totals de la confraria podien tenir sortida al mateix port. La resta se n’anaven, sobretot, a mercats i restaurants de Palma. Tot plegat va fer que aquesta venda passés al port de Cala Bona amb vuit embarcacions professionals. Ambdues confraries ja s’havien unificat dos anys abans, el 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad